1. Haberler
  2. Medya
  3. 12. Boğaziçi Film Festivali’nde Bosphorus Talks Programı

12. Boğaziçi Film Festivali’nde Bosphorus Talks Programı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12. Boğaziçi Film Festivali, sinemaseverlere sadece etkileyici filmler sunmakla kalmıyor; aynı zamanda ‘Bosphorus Talks’ programıyla da sinema dünyasına dair derinlemesine ve ilham verici sohbetler gerçekleştiriyor. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen bu yılki festivalde, Bosphorus Talks’un kapsamı belli oldu. Program, film yapımının farklı yönleri hakkında yeni perspektifler kazandırmayı hedefliyor.

Bosphorus Talks’un konukları, festivalde gösterilecek olan “Kanıt” (The Evidence) belgeselinin yapımcısı Abdülkadir Karakelle ile “Hesap Günü” (Yomeddine) filminin yönetmeni Ebu Bekir Şavkî olarak belirlenmiştir. Abdülkadir Karakelle, Atakan Kerküklü’nün yönettiği “Kanıt” belgeselinin, 24 Ekim saat 18:00’de Atlas 1948 sinemasındaki gösteriminin ardından “Belgeselde Sınırları Zorlamak” başlıklı oturumda seyircilerle buluşacak. Karakelle, aynı zamanda Anadolu Ajansı Özel Prodüksiyonlar Direktörlüğü görevini yürütmektedir.

Ebu Bekir Şavkî ise, “Hesap Günü” filminin gösterimi sonrasında, 19 Ekim saat 14:00’te Atlas 1948 sinemasında “Odaktaki Yönetmen” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. Mısırlı-Avusturyalı yönetmen Şavkî, ilk filmi “Hesap Günü” ile Cannes Film Festivali’nde ana yarışmaya seçilerek dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu film, Francois Calais ödülünü kazanmış ve Mısır’ın da Oscar adayı olmuştur. Forbes Magazine tarafından uluslararası düzeyde en etkili 5 Arap yönetmen arasında gösterilen Şavkî’nin ikinci filmi “Hajjan” ise dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapmıştır.

Etkinliklere katılım ücretsiz olmasına rağmen kontenjan sınırlı olduğundan, katılmak isteyenlerin ilgili linkteki formu doldurmaları gerekmektedir. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Turkcell ve Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ve Türkmedya’nın ana medya sponsorluğunda gerçekleşecek olan 12. Boğaziçi Film Festivali ile ilgili detaylı bilgilere www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ve festivalin resmi sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Bosphorus Talks Programı:

  • Bosphorus Talks – Odaktaki Yönetmen
    19 Ekim 2024 – Atlas 1948 Sineması – Saat: 14:00
    Film Gösterimi: Yomeddine
    Katılım Formu: Buradan ulaşabilirsiniz
  • Bosphorus Talks – Belgeselde Sınırları Zorlamak
    24 Ekim 2024 Perşembe – Atlas 1948 Sineması – Saat: 18:00
    Film Gösterimi: Kanıt / The Evidence
    Katılım Formu: Buradan ulaşabilirsiniz

12. Boğaziçi Film Festivali’nde Bosphorus Talks Programı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!