1. Haberler
  2. Spor
  3. 2. Cumhuriyet Tenis Turnuvası Başladı

2. Cumhuriyet Tenis Turnuvası Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Böbrek Vakfı (TBV) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘2. Cumhuriyet Tenis Turnuvası’, özel bir gösteri maçı ile görkemli bir şekilde başladı. Açılış maçında TBV Başkanı Timur Erk’e, yetenekli oyuncu ve spor psikologu Eylem Şenkal, popüler sunucu Neslihan Maltepe ile genç sporcular Fatma Yüksel ve Mehmet Edip Yüksel eşlik etti. Turnuva, Yeşilyurt Spor Kulübü’nün modern tenis kortlarında gerçekleştiriliyor.

“Gençlere Cumhuriyeti Emanet Ediyoruz”

Cumhuriyetin 101. yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen turnuva hakkında açıklamalarda bulunan TBV Başkanı Timur Erk, bu etkinliği her yıl geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Erk, “Geçtiğimiz yıl, cumhuriyetin 100. yılına özel olarak gerçekleştirdiğimiz turnuvanın ardından, bu sene 101. yıl için tekrarlıyoruz. Bu etkinlikte genç sporcularımızla bir araya gelerek Cumhuriyetimizi onlara emanet ediyoruz” dedi. Ayrıca, Erk, çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyeti koruma ve yaşatma sorumluluğunun genç nesillere verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Günümüzde toplumun birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu ifade eden Erk, “Din, dil, ırk farkı gözetmeden Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Eylem Şenkal: Spor Her Yaşta Yapılabilir

Gösteri maçının ardından konuşan spor psikologu Eylem Şenkal, sporun her yaşta yapılabileceğine dikkat çekti. Şenkal, “Böbrek Vakfı ile yıllardır birlikteyiz ve burada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu etkinlikte yer almak benim için son derece değerli. Sporun yaşı olmadığını göstermek ve bu mesajı gençlere iletmek oldukça önemli. Timur Bey gibi değerli bir insanın 80 yaşında sporda başarı göstermesi, herkes için ilham verici bir örnek. Cumhuriyetin 101. yılında gerçekleştirilen tüm başarılı girişimlerin, yeni nesillere örnek olmasını diliyorum. Özellikle kadınlar için Cumhuriyet ve demokrasinin büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

2. Cumhuriyet Tenis Turnuvası Başladı

Fatma Yüksel: Cumhuriyetimize Sahip Çıkma Sorumluluğu Hissediyoruz

Turnuvada yer alan genç sporcu Fatma Yüksel, Cumhuriyetin değerlerini taşıyan kişilerle aynı ortamda bulunmanın kendisi için gurur verici olduğunu dile getirdi. Yüksel, “Cumhuriyetimizi bugüne taşıyan insanlarla burada olmak büyük bir onur. Umarım onların bize bıraktıklarını bizler de geleceğe taşıyabiliriz” dedi. Türk Böbrek Vakfı gönüllüsü Deniz Evinç’in sorumluluğunda düzenlenen turnuvaya; çift erkeklerde 15 takım, çift kadınlarda 13 takım ve karışık çiftlerde 26 takım katılıyor. Bugün başlayan ve veteran sporcuların yer aldığı turnuva, iki gün boyunca devam edecek. Turnuva sonunda kazanan takımlar kupa ile ödüllendirilecektir.

Kaynak: Sözcü

2. Cumhuriyet Tenis Turnuvası Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!