1. Haberler
  2. Gündem
  3. 20 Bin Öğretmenin Atama ve Mülakat Sonuçları Bekleniyor

20 Bin Öğretmenin Atama ve Mülakat Sonuçları Bekleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ayında gerçekleştirilen sözlü sınavların ardından, değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte 20 bin öğretmenin atama ve mülakat sonuçlarının bu akşam açıklanması bekleniyor.

ATAMA SONUÇLARININ BU AKŞAM YAYINLANMASI BEKLENİYOR

Daha önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yılki atama süreçlerinde KPSS puanının yüzde 50’si ile mülakat sonucunun yüzde 50’sinin dikkate alınacağını duyurmuştu. Ayrıca, atama sonuçlarının ilanı için Danıştay’dan onay beklediklerini belirtmişti. Danıştay’ın, bazı siyasetçiler ve sendikalar tarafından açılan davaları reddetmesinin ardından, önemli bir gelişme yaşandı. Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen atama mülakat sonuçlarını, aksi bir durum gelişmezse, bugün açıklayacak. Detaylar netleştikçe paylaşacağım. Sonuçların şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

20 Bin Öğretmenin Atama ve Mülakat Sonuçları Bekleniyor

MÜLAKAT SIRALAMALARI YAYINLANMAYACAK

20 Bin Öğretmenin Atama ve Mülakat Sonuçları Bekleniyor

Üzen, bu akşam açıklanacak mülakat sonuçlarında adayların sıralamalarının yer almayacağını belirtti. Bu durum, sosyal medya platformlarında öğretmen adaylarının tepkisini çekti. Kullanıcılar, söz konusu uygulamanın mülakatta torpil iddialarına zemin hazırladığını belirterek, sıralamaların daha şeffaf bir şekilde yayınlanmasını talep ettiler.

Öte yandan, açıklanacak listeye dahil olan öğretmenlerin 23 Kasım tarihinde atanmasının beklendiği ifade ediliyor.

Kaynak: Sözcü

20 Bin Öğretmenin Atama ve Mülakat Sonuçları Bekleniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!