1. Haberler
  2. Spor
  3. 2024 Dünya Superbike Şampiyonası Estoril Etabı: Toprak Razgatlıoğlu’nun Zaferi

2024 Dünya Superbike Şampiyonası Estoril Etabı: Toprak Razgatlıoğlu’nun Zaferi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Dünya Superbike Şampiyonası Estoril Etabı

2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın sondan bir önceki etabı, 4,182 kilometre uzunluğundaki Estoril Pisti’nde gerçekleştirildi. Bu heyecan dolu hafta sonunda, Toprak Razgatlıoğlu, BMW Fabrika takımıyla 21 turluk ikinci ana yarışta birinciliği elde etti. Yarışa ikinci sıradan başlayan Toprak, dördüncü turda Aruba Ducati takımının İtalyan sürücüsü Nicolo Bulega’yı geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi. Ardından, Ducati’nin İspanyol pilotu Alvaro Bautista’yı da geçerek liderliği 6. turda ele geçirdi. Kalan turlarda liderliğini korumayı başaran Toprak, son turda damalı bayrağa “tek teker” üstünde ulaşarak Estoril’deki ikinci ana yarışı da birinci olarak tamamladı.

Yarış sonrası Türk bayrağı ile zafer turu atan Toprak, Estoril’de düzenlenen iki ana yarışı da kazanarak büyük bir başarıya imza attı ve sezonun 17. galibiyetini elde etti. Toprak Razgatlıoğlu, 18-20 Ekim tarihlerinde İspanya’nın Jerez kentinde gerçekleşecek Dünya Superbike Şampiyonası’nın 12. ve son etabında, 19 Ekim Cumartesi günü yapılacak ilk yarışta 2. dünya şampiyonluğunu ilan etme şansını artırdı.

TOPRAK RAZGATLIOĞLU: JEREZ’DE İNŞALLAH BİTİRİRİZ

Yarış sonrası yaptığı açıklamada Toprak Razgatlıoğlu, “Çok mutluyum, Superpole yarışında neredeyse damalı bayrakta kaybettim. Bu hafta sonu iyi bir iş çıkardık. Şampiyonluk için iyi puanlara ihtiyacım vardı, bunu başardık; takıma teşekkürler, herkes iyi bir iş çıkardı. Jerez’de inşallah bitiririz” dedi.

Estoril’deki son yarışı, Aruba Ducati takımından İtalyan Nicolo Bulega ikinci, Ducati’nin İspanyol pilotu Alvaro Bautista ise üçüncü sırada tamamladı. Genel klasmanda 473 puanla lider konumda bulunan Toprak, en yakın rakibinin 46 puan önünde yer alarak 2024 sezon şampiyonluğu için büyük bir avantaj sağladı. Nicolo Bulega, genel klasmanda 427 puanla ikinci sırada ve Alvaro Bautista da 356 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Dünya Superbike Şampiyonası’nda 12. ve son etap yarışları 18-20 Ekim tarihlerinde Jerez’de gerçekleştirilecek.

Kaynak: Sözcü

2024 Dünya Superbike Şampiyonası Estoril Etabı: Toprak Razgatlıoğlu’nun Zaferi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!