1. Haberler
  2. Spor
  3. 2024 Dünya Superbike Şampiyonası Estoril’de Başlıyor

2024 Dünya Superbike Şampiyonası Estoril’de Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın 11. ayağı, bu hafta sonu Portekiz’in güzel ve tarihi Estoril Pisti’nde düzenlenecek. Milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu, bu yarışta dünya şampiyonluğunu ilan etme fırsatını yakalayacak. Ayrıca, diğer milli sporcularımız Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü de Dünya Supersport Şampiyonası’nın 11. ayağında Estoril’de piste çıkacaklar.

ESTORIL’DE HEYECAN DORUKTA

4.182 kilometre uzunluğundaki Estoril Pisti’nde düzenlenecek olan Dünya Superbike ve Supersport Şampiyonaları’nın sondan bir önceki etabı, yarın başlayacak olan serbest antrenmanlarla start alacak. ROKiT BMW Motorrad WorldSBK takımıyla yarışan Toprak Razgatlıoğlu, yarın Estoril’deki serbest antrenmanlara katılacak. Ay-yıldızlı şampiyonumuz, 12 Ekim Cumartesi günü Türkiye Saati ile 16.00’da 21 turluk ilk yarışta kıyasıya mücadele edecek.

13 Ekim Pazar günü ise, yine Türkiye Saati ile 13.00’te Superpole’de ve ardından TSİ 16.00’da 21 turluk ikinci ana yarışta pistte yer alacak. Toprak, genel klasmanda en yakın rakibi olan Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega’nın 39 puan önünde, toplamda 414 puanla liderliğini sürdürüyor. Estoril’de puan farkını 63 ve üzerine çıkarabilirse, şampiyonanın 12. ayağı öncesinde ikinci dünya şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.

BAHATTİN SOFUOĞLU, YAMAHA İLE İLK SINAVINDA

Milli motosikletçilerimiz Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası’nın 11. ayağında Estoril Pisti’nde mücadele edecekler. Bahattin Sofuoğlu, yeni takım arkadaşlarıyla birlikte Yamaha Tayland takımıyla ilk kez Portekiz’de sahne alacak. Diğer bir milli sporcumuz Can Öncü ise Kawasaki Puccetti takımıyla podyum hedefi için yarışacak.

Estoril’deki yarış programı şu şekilde:

  • 12 Ekim Cumartesi: TSİ 17.15’te ilk yarış
  • 13 Ekim Pazar: TSİ 17.15’te ikinci yarış

Bu heyecan dolu etkinliklerde tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz!

Kaynak: Sözcü

2024 Dünya Superbike Şampiyonası Estoril’de Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!