1. Haberler
  2. Medya
  3. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Başiskele’de Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Başiskele’de Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü vesilesiyle Başiskele’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, “Türkülerle Türkiye Yüzyılı” programıyla kutlandı.

Yoğun Katılım ve Coşku

Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen ve geçen yıl büyük beğeni toplayan “Türkülerle Türkiye Yüzyılı” programı, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde de sahnelendi. Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde 26 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi oldu. Katılımcılar arasında Başiskele Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, amatör spor kulüpleri yöneticileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Başkan Özlü’den Vurucu Mesajlar

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, ülkemizin savunma sanayisinin lokomotifi olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen hain terör saldırısına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Aziz milletimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin 101. yılı münasebetiyle düzenlenen bu güzel etkinlikte sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten duygularımla kutluyorum. Geçen hafta Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen hain terör eylemi, ‘Tam Bağımsız Türkiye’ idealimizin timsali olan yerli ve milli sanayi atılımlarımızı sekteye uğratmak isteyen hainlere en güzel cevabı yine bir TUSAŞ mühendisimiz verdi. Hainlere inat var gücümüzle daha çok çalışacağız, daha fazla üreteceğiz diyen mühendisimiz gibi Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacak gençlerimiz ile güçlü bir Türkiye inşa etmeye devam edecek, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi taşımak için Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız. Bizlere Cumhuriyeti miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. TUSAŞ saldırısında şehit düşen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Müzik Okulları Öğretmenlerinden Büyüleyici Performans

Başiskele Belediyesi’nin Genc-i Âlâ Gençlik Modeli’nin önemli bir parçası olan Başiskele Müzik Okulları öğretmenleri, kahramanlık türküleri ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdulsamed Yaylı’nın okuduğu kahramanlık şiirleriyle izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular.

  • Edirne’den Kars’a,
  • Kırım’dan Balkanlar’a,
  • Yemen’den Kerkük’e,

Gönül coğrafyamızın her yöresinden, Malazgirt Savaşı’ndan 15 Temmuz Destanı’na kadar birçok kahramanlık türküleri ve şiirleri seslendirilerek duygu dolu anlar yaşandı.

29 Ekim’de Coşku Artacak

Başiskele’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu 29 Ekim Salı günü daha da artacak. Başiskele Kaymakamlığı koordinasyonunda, Başiskele Belediyesi’nin destekleriyle Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümü kapsamında Başiskele Kent Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılacak. İlçe protokolü, ilçedeki resmi ve özel okul öğretmenleri ile öğrencilerinin katılımıyla Barbaros Semt Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni gerçekleştirilecek.

Başiskele’de devlet ve millet, el ele, gönül gönüle vererek Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Aynı gün akşamında ise Başiskele Sahili’nde ilçe protokolü ve halkın katılımıyla Fener Alayı yürüyüşü düzenlenecek. Başiskele Sahil Kafe’den itibaren saat 19:30’da başlayacak yürüyüş, iskelede sona erecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Başiskele’de Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!