1. Haberler
  2. Medya
  3. 35. Ankara Film Festivali Biletleri Satışa Çıktı

35. Ankara Film Festivali Biletleri Satışa Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

35. Ankara Film Festivali Biletleri Satışta!

7 Kasım’da başlayacak olan 35. Ankara Film Festivali’nin biletleri, bugün itibarıyla biletinal platformunda ve Büyülü Fener Kızılay Sineması gişelerinde satışa sunuldu. Bu yıl festivalde, geleceğin sinemacılarına özel bir fırsat sunuluyor. Ankara’daki İletişim Fakülteleri ve Sinema-TV bölümü öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Askıda Bilet kampanyası ile daha fazla öğrenci film izleme imkanı bulacak.

Festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu gibi önemli destekçilerle birlikte, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenleniyor. Festival, 7-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek ve bilet fiyatları Öğrenci 130 TL, Tam 160 TL olarak belirlendi.

Geleceğin Sinemacılarına Özel ‘Askıda Bilet’

Bu yılki festivalde, Ankara’daki İletişim Fakülteleri ve Sinema-TV bölümü öğrencilerine yönelik Askıda Bilet uygulaması geçerli olacak. Festival boyunca ilk iki seansta geçerli olan bu kampanya, her gösterim için 10 öğrenciye ücretsiz bilet hakkı sunmakta. Sinema gönüllüsü Dr. Rabia Gürses Özden tarafından desteklenen bu uygulamadan, aşağıdaki üniversitelerin öğrencileri yararlanabilecek:

  • Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi
  • Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi
  • Başkent Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
  • Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Video ve Görsel İletişim Tasarım Bölümleri
  • Bilim Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü
  • Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümleri

Öğrenciler, seans öncesinde öğrenci kartlarını göstererek, biletlerini gişeden alabilecekler.

VEKAM Ödülü için Yarışacak Filmler

Ankara Film Festivali, 2020 yılından bu yana Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile işbirliği içinde düzenlediği ve “Ankara Hikâyesini Bekliyor” çağrısıyla başlattığı yarışmanın filmleri de açıklandı. Bu yarışmaya, Ankara temalı belgesel veya kısa filmler katılmakta. Yarışmaya başvuran filmler arasında dikkat çekenler şunlar:

  • “Bir Orkestranın İzinde”: Musa Ak ile Hasan Basri Özdemir’in yönettiği ve 1968 yılında Ankara’da kurulan Türkiye’nin ilk ve tek kızlar orkestrası Eroğlu Kızlar Orkestrası’nın hikâyesini anlatan film.
  • “Burası Son Durak: Ankara’nın Başkenti”: Burkay Doğan ile Hüseyin Kete’nin yönettiği, Ankara Kalesi’ndeki mahallelerde süren yaşamı gözler önüne seren yapım.
  • “Çıkıştan Sonra”: Deniz Zorlu ile Eda Arısoy’un yönettiği ve Ankara’nın Ulus semtindeki Pilavoğlu ve Pirinç Han’daki sanatçı ve zanaatkâr atölyelerini konu alan film.

Tüm bu filmler, 30 bin TL destekli VEKAM Ödülü için yarışacak. Jüri üyeleri Kerime Senyücel, Prof. Dr. İpek Çelik Rappas ve Hacer Yıldız‘dan oluşmakta. Yarışmanın kazananı, festivalin kapanış töreninde açıklanacak ve kazanan film, VEKAM Kütüphanesi ve Arşivi’ne eklenecek, böylece akademik araştırmalara da açılacak.

35. Ankara Film Festivali Biletleri Satışa Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!