1. Haberler
  2. Medya
  3. 35. Ankara Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Açıklandı

35. Ankara Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

35. Ankara Film Festivali Jüri Üyeleri Açıklandı

35. Ankara Film Festivali Jüri Üyeleri Açıklandı

7-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 35. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması jürisi, ünlü oyuncu ve yönetmen Onur Saylak başkanlığında toplanacak. Bu yılki jüride, başarılı oyuncu Burcu Biricik, tanınmış yazar ve film eleştirmeni Burçak Evren, yetenekli kurgucu Çiçek Kahraman ve usta oyuncu Serkan Keskin yer alıyor.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından gerçekleştirilecek olan festival, sinema sanatına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Jüri üyeleri, film endüstrisinde önemli deneyimlere sahip kişilerden oluşuyor. Onur Saylak, Sonbahar ve Güz Sancısı gibi önemli filmlerin yanı sıra Ne Seninle Ne Sensiz, Gönülçelen, Hayat Ağacı, Vatanım Sensin, Gaddar, Deha gibi popüler dizilerin oyunculuğunu yapmış bir sanatçı olarak tanınıyor. Aynı zamanda Daha ve Boğa Boğa gibi filmlerin yönetmenliğini üstlenmiştir.

Burcu Biricik, Şeref Meselesi, Hayat Şarkısı, Kırmızı Oda, Camdaki Kız, Fatma gibi televizyon dizilerinin yanı sıra Çiçero, İnsanlar İkiye Ayrılır, Çok Uzak Fazla Yakın gibi filmlerdeki performanslarıyla dikkat çekmektedir. Film eleştirmeni ve eğitmen olan Burçak Evren ise Türk Sinema Sanatçıları Ansiklopedisi, Türk Sineması Yönetmenler Sözlüğü, Türk Sinema Tarihi, Kadın Yönetmenler Sözlüğü gibi önemli kitapların yazarıdır.

Çiçek Kahraman, Küçük Kıyamet, Tatil Kitabı, Uzak İhtimal, Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Yozgat Blues, Mavi Dalga, Ölümlü Dünya, Kız Kardeşler, Kar ve Ayı gibi filmlerin kurgusunu üstlenmiş bir isimdir. Ayrıca, Serkan Keskin, Hırsız Polis, Bu Kalp Seni Unutur mu?, Deli Saraylı, Leyla ile Mecnun, Ben de Özledim, Beş Kardeş, Masum gibi televizyon dizileri ve Sonbahar, Sen Aydınlatırsın Geceyi, İtirazım Var, Silsile, Vavien, Av Mevsimi, Limonata, Tereddüt, Ahlat Ağacı, Seni Buldum Ya ve Ela ile Hilmi ve Ali gibi ödüllü filmlerdeki rolleriyle tanınmaktadır.

Bu yılki festival, sinemaseverler için heyecan verici bir etkinlik olmasının yanı sıra, sinema sanatını daha da ileri taşımayı hedefliyor.

35. Ankara Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Açıklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!