1. Haberler
  2. Magazin
  3. 61. Altın Portakal Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

61. Altın Portakal Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın Portakal Film Festivali 61. Kez Düzenlendi

Altın Portakal Film Festivali 61. Kez Düzenlendi

Geçtiğimiz yıl, Nejla Demirci’nin KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile görevlerine son verilen iki memurun zorlu mücadelesini ele alan ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin festival programından çıkarılmasıyla başlayan tartışmalar, Altın Portakal Film Festivali’nin iptaline yol açmıştı. Ancak bu yıl, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde festivalin 61’incisi, dün Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Festivalin sunuculuğunu ise başarılı oyuncu Şebnem Dönmez üstlendi.

Ödüller ve Kazananlar

  • Cahide Sonku Ödülü: ‘Gülizar’ filminin kostüm tasarımcısı Yağmur Ergül
  • En İyi Senaryo Ödülü: ‘Evcilik’ filminin yönetmeni Ümit Ünal
  • En İyi Müzik Ödülü: ‘Balinanın Bilgisi’ filminden Serkan Polat, Özgür Alper ve Pınar Bayrak
  • En İyi Kurgu Ödülü: ‘Fidan’ filminin kurgusunu yapan Melike Kasaplar
  • En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: ‘Gülizar’ filminin yönetmeni Meral Aktan
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: ‘Fidan’ filmindeki rolüyle Ayça Bingöl
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: ‘Mukadderat’ filmindeki performansıyla Osman Sonat
  • En İyi Film: Nadim Güç’ün yönettiği ‘Mukadderat’
  • En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: ‘Ayşe’ filmindeki rolüyle Binnur Kaya ve ‘Mukadderat’ filmindeki rolüyle Nur Sürer

Ödül töreninde jüri üyesi Gökçe Bahadır, “Öyle iki kadın vardı ki, biz o iki kadına da ödül vermeyi çok istedik. O yüzden bu dalda iki ödülümüz olacak. Toplumumuzda çok farklı yerlerden gelen iki kadını çok farklı şekillerde temsil eden iki hikayenin iki güçlü kadını öyle kadınlar ki ve öyle performanslar ki gerçekten ödüllendirmek istedik. ‘Ayşe’ filmindeki performansıyla Binnur Kaya ve ‘Mukadderat’taki oyunculuğuyla Nur Sürer…” şeklinde açıklamada bulundu.

NUR SÜRER, ÖDÜLÜ YILMAZ GÜNEY ADINA ALDI

45 yıllık sanat hayatında birlikte çalıştığı yönetmenleri anan Nur Sürer, ödülünü değersizleştirilmeye çalışıldığını belirttiği Yılmaz Güney’e ithaf etti.

“TÜM KADINLAR ADINA…”

Binnur Kaya, “Böyle bir ödülü Nur Sürer gibi hayran olduğumuz bir sanatçıyla paylaşmak ayrıca çok onur verici. Hayatını sevdiklerine adayan ve hayatını göz göre göre kaybeden tüm kadınların adına almak isterim ödülü. Kadınlar, seslerini çıkardı, birlik oldu. Bağırdılar, yardım istediler ve bu duyuldu. Duyulmamasına imkan yok. Aynı zamanda görüldü. Görülmemesine imkan yok. Artık daha ne yapılabilir, kadınlar yapmaları gerekeni yaptı. Şimdi konuşmak değil, eyleme geçmek zamanı. Yapılması gerekeni yapması gerekenlerden bekliyoruz acil bir şekilde” ifadelerini kullanırken; Nur Sürer de “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sözleriyle Kaya’nın düşüncelerini destekledi.

Binnur Kaya ayrıca, “İstanbul Sözleşmesi kadını, çocuğu, aileyi, erkeği, insanı koruyan bir sözleşme. İstanbul’da imzalandığı için ve ilk imzalayan ülke olduğumuz için adı İstanbul Sözleşmesi. Keşke sahip çıkabilsek. Çok teşekkürler” diyerek sözlerini tamamladı.

KADINLARDAN, ÇOCUKLARDAN, HAYVANLARDAN ELİNİZİ ÇEKİN

Daha sonra en iyi film kategorisindeki ödülü almak için tekrar ekibiyle sahneye çıkan Nur Sürer, “Çocuklardan elinizi çekin, kadınlardan elinizi çekin, hayvanlardan elinizi çekin, ağaçlardan elinizi çekin” şeklinde güçlü bir mesaj verdi.

Kaynak: Sözcü

61. Altın Portakal Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!