1. Haberler
  2. Medya
  3. 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali: Antalya Film Forum Ödülleri

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali: Antalya Film Forum Ödülleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Antalya Film Forum Ödülleri

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Antalya Film Forum Ödülleri

Antalya Film Forum, 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, ortak yapım olanaklarını arttırmayı hedefleyen bir platform olarak, iki gün süren yoğun bir programın ardından ödül töreniyle sona erdi. Forum, dünya genelinden sinema sektöründeki profesyonelleri bir araya getirerek, 119 başvuru arasından seçilen 19 projeyi değerlendirdi ve en başarılı olanları ödüllendirerek destekledi.

Ödül töreni Su Hotel’de gerçekleştirildi ve burada AFF Direktörü Betül Günay, foruma destek veren kuruluşlara ve kişilere teşekkür etti. Destek verenler arasında WOM Stüdyo, GAİN, BKM Mutfak, The TAMTAM, Chantier Films, Antalya Film Ekibi, Varyete Bros, Adam Canavar Design House, Rollart Film, E-Ofis, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Genel Sekreter Av. Cansel Tuncer ve Sanat Direktörü Deniz Yavuz yer aldı.

Antalya Film Forum 2024 Ödülleri

Antalya Film Forum 2024 Ödülleri

  • Uzun Metraj Kurmaca Film Pitching Platformu
    • Uzun Metraj Kurmaca Film Pitching Platformu Ödülleri: Yönetmenliğini Aydın Orak‘ın üstlendiği, yapımcıları arasında Aydın Orak, Murat Hasarı ve Fahriye Şentürk‘ün bulunduğu “Ölü Arının İğnesi” ile yönetmenliğini İlyas Soner Yıldırım‘ın, yapımcılığını Emir Melek‘in üstlendiği “Kırk Gün Kırk Gece”.
    • WOM Stüdyo – Stüdyo Kullanım Desteği: Yönetmenliğini Nursen Çetin Köreken‘in, yapımcılığını Ümit Köreken‘in üstlendiği “Üç Kızın Hikayesi”.
    • Rollart – Teknik Ekipman Desteği: “Ölü Arının İğnesi”.
  • Uzun Metraj Kurmaca Film Work In Progress Platformu
    • Uzun Metraj Kurmaca Film Work In Progress Platformu Ödülü: Yönetmenliğini Şeyhmus Altın‘ın, yapımcılığını Fevziye Hazal Yazan‘ın üstlendiği “Memento Non Mori”.
    • AFF Jüri Özel Ödülü: Yönetmenliğini Banu Sıvacı‘nın, yapımcılığını Yusuf Aslanyürek‘in üstlendiği “Günyüzü”.
    • Chantier Dağıtım Ödülü: “Memento Non Mori”.
    • The TAMTAM – Color Suit ve Finishing Destek Ödülü: “Memento Non Mori”.
  • Belgesel Film Work In Progress Platformu
    • Belgesel Film Work In Progress Platformu Ödülü: Yönetmenliğini Morteza Atabaki‘nin, yapımcılığını Murat Öneş‘in üstlendiği “32 Metre”.
  • Dizi / Kısa Dizi Pitching Platformu
    • Gain – Proje Geliştirme Desteği Ödülü: Yönetmenliğini Salih Toprak‘ın, yapımcılığını Sedat Tanrıkolu‘nun üstlendiği “Keko”.
    • BKM Mutfak – Senaryo ve Oyun Yazma Atölyesi Ödülü: “Keko”.
  • Sümer Tilmaç Antalya Senaryo Destek Fonu Pitching Platformu
    • Sümer Tilmaç Antalya Senaryo Destek Fonu Pitching Platformu Ödülü: Senaryosunu Nazlı Elif Durlu‘nun kaleme aldığı “Mutlu Bir Yuva”.
    • Antalya Film Ekibi – Yapım Danışmanlığı Desteği Ödülü: “Mutlu Bir Yuva”.

7-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Forum’da, yeni projelerin değerlendirilmesinin yanı sıra usta oyuncu Mehmet Aslantuğ bir ustalık dersi verirken, alanında uzman isimler de özel sunumlarla deneyimlerini ve fikirlerini paylaştı.

Forum’da gerçekleştirilen sunumlar arasında “Stüdyo Sineması” başlıklı oturumda Mert Baydur ve Kaan Acemi, 2025’te hayata geçecek olan ve Avrupa’nın en büyük üçüncü film platosu olmayı hedefleyen WOM Stüdyoları‘ndan bahsettiler. Acemi, İstanbul’da kurulacak platonun sektördeki daralmayı önlemeyi amaçladığını belirtti. Müjdeci, “Yapım maliyetlerini düşürerek yüzlerce kişiye istihdam sağlayan, dolaylı yoldan milyonlarca kişiye dokunan film sektörüne destek olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir diğer dikkat çeken sunum ise Aydın Sayman‘ın moderatörlüğündeki “Film Yapımlarında Uluslararası Ortaklıklar ve Sanat Sinemasının Geleceği” başlıklı oturumdu. Yönetmen Nur Dolay, sinemanın geleceği üzerine düşüncelerini paylaştı ve Avrupa’daki sinema endüstrisinin durumunu değerlendirdi. Dolay, Avrupa Birliği’nin serbest rekabet ilkesine vurgu yaparak, kültürel alandaki desteklerin önemini vurguladı.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali: Antalya Film Forum Ödülleri

Judith Tokgöz, “Girişimcilikten Sinemaya: Kanada Vize Ve Yeni Fırsatlar” başlıklı sunumunda, Kanada’nın film sektöründeki avantajlarını ve bu alanda çalışma izni için gereken koşulları anlattı. Tokgöz, Türkiye’nin maalesef bu desteklerden yararlanamadığını belirtti.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali: Antalya Film Forum Ödülleri

Berlin Film Festivali’nin eski direktörü Mariette Rissenbeek de Forum’un konukları arasında yer aldı. Rissenbeek, festivallerin film endüstrisindeki rolü üzerine deneyimlerini paylaştı ve büyük festivallerin sinemaya nasıl yön verdiğini açıkladı.

Çeşitli alanlarda uzman konuşmacıların yer aldığı sunumlar, katılımcılara sinema sektöründeki güncel gelişmeleri ve gelecekteki potansiyel fırsatları değerlendirme imkanı sundu. Forum, katılımcılara önemli bir deneyim kazandırırken, sinema dünyasında yeni projelerin hayata geçirilmesine zemin hazırladı.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali: Antalya Film Forum Ödülleri

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali: Antalya Film Forum Ödülleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!