1. Haberler
  2. Magazin
  3. 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

61’inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü, iki usta oyuncuya layık görüldü. Binnur Kaya, “Ayşe” filmindeki muhteşem performansıyla, Nur Sürer ise “Mukadderat” filmindeki etkileyici rolüyle bu ödülün sahibi oldu. Ödülünü alırken konuşan Nur Sürer, bu anlamlı ödülü Türk sinemasının önemli isimlerinden Yılmaz Güney’e ithaf etti. Sürer, “Bu ödülü, çoğunlukla değersizleştirilmek istenilen, 40 yıl önce Paris’te hayatını kaybeden, biz sinemacıların en kıymetlisi ustamız Yılmaz Güney için alıyorum,” dedi.

Nur Sürer’in bu duygusal açıklamasına oyuncu Farah Zeynep Abdullah’dan hızlı bir tepki geldi. Abdullah, sosyal medya hesabından Sürer’in konuşmasını paylaşarak, “Ne Yılmaz Güney’i be,” ifadelerini kullandı. Daha önce de Yılmaz Güney hakkında eleştirilerde bulunan Farah Zeynep Abdullah, “Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği,” şeklinde bir yorumda bulunmuştu.

“Ama Bazı Densizler…”

‘Talk & Food’ programına katılan Nur Sürer, Yılmaz Güney ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Sürer, “Yılmaz Güney, biz sinemacılar için son derece önemli bir figür. Hiçbir sinemacı Yılmaz Güney ile ilgili en küçük bir olumsuz şey dile getiremez, bu konu bizim kırmızı çizgimizi oluşturur. Fakat bazı densizler, Yılmaz Güney’in filmlerini bile izlememiş olan kişiler, aradan 40 yıl geçmesine rağmen, 30 yaşındaki gençler Yılmaz Güney ile ilgili hikayeler uydurabiliyor. Kimseyi yedirmeyiz Yılmaz Güney’i. Onun hakkında hiçbir şey bilmeyenler, öyle atıp tutuyorlar,” şeklinde konuştu.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!