1. Haberler
  2. Medya
  3. 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Takıntılar’ Filminin Galası

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Takıntılar’ Filminin Galası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Takıntılar” Galası

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, dünya genelinde milyonlarca izleyiciye ulaşmış olan “TikTok” adlı oyunun Türk sinemasına uyarlanmış versiyonu “Takıntılar” filmine ev sahipliği yaptı. Yoğun ilgiyle karşılanan filmin galasına; yönetmen Yusuf Nihat Özcan, oyuncular Zafer Algöz, Seda Bakan ve senaryonun uyarlanmasında önemli bir rol oynayan Fransız yazar ve mizahçı Laurant Baffie katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali, hem uluslararası sinemayı hem de sinemacıları Antalya’da buluşturmaya devam ediyor. Festival kapsamındaki gala gösterimi sonrasında “Takıntılar” filmi ekibi, AKM Aspendos salonundaki gösterimin ardından izleyicilerin yoğun katılım gösterdiği bir film söyleşisine katıldı.

Yönetmen Yusuf Nihat Özcan, oyuncular Zafer Algöz, Seda Bakan ve Laurent Baffie, izleyicilerin merak ettikleri soruları yanıtladılar. Zafer Algöz, söze Laurent Baffie’ye duyduğu minnetle başladı: “Genelde filmlerde başrol ve yan rol kavramları vardır. Ancak burada Baffie’nin yaptığı matematik o kadar güzel ki, iyi bir kadroda her oyuncunun yeteneklerini sergileyebileceği bir alan yaratılmış. Çok keyif alarak çalıştığımız bir metin. Bazı metinler vardır ki; oyuncu elinden geleni yapar ama genellikle ‘senaryo biraz zayıftı’ diye eleştirilir. Burada ise çok sağlam bir senaryo var. Üzerine iyi oyuncular eklenince, gurur duyulacak bir iş ortaya çıkmış.”

Algöz, filmin hikayesi hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Buradaki karakterler evrensel; Türk veya Fransız olmaları fark etmiyor. Geriye çekilip kendimize baktığımızda hepimizin takıntıları ve saplantıları var. Yeter ki bunların farkında olup, buna uygun davranış biçimleri geliştirelim. Yardıma ihtiyacı olanlara destek olmak ise en güzeli.” Algöz, sözlerini “Son olarak; bu ülkede artık bebeklerin, çocukların, kadınların, yaşlıların, hayvanların ve ağaçların hür hakları var! Biz bu değerleri babalarımızdan öğrendik.” şeklinde tamamladı.

Daha sonra söz alan Laurent Baffie, filmin uyarlandığı “TikTok” adlı oyun hakkında bilgi vererek, filmi başarılı bulduğunu belirtti: “Bu oyunu 20 yıl önce yazdım ve dünya genelinde 40’tan fazla ülkede sahnelendi, 5 milyon izleyiciye ulaştı. İspanya ve Güney Kore’de de uyarlamaları yapıldı, ancak henüz izleme fırsatım olmadı. Bu akşam ilk kez burada bu filmi izledim ve gerçekten çok beğendim. Oyunculuklar, yönetmenlik; her şey harikaydı! Çünkü bu hikayede uyulması gereken üç kurala mükemmel bir şekilde riayet edilmiş: Durumun komikliği, sorunları olan insanlarla dalga geçilmemesi ve ötekini kabullenme.”

Seda Bakan da “Tek mekanda bir tiyatro oyununun bu kadar başarılı bir ritim tutturması beni derinden etkiledi.” diyerek yönetmene teşekkür etti.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Takıntılar’ Filminin Galası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!