1. Haberler
  2. Spor
  3. 77 Yaşındaki Süleyman Ölgün’ün Masa Tenisi Şampiyonluğu

77 Yaşındaki Süleyman Ölgün’ün Masa Tenisi Şampiyonluğu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu’da 77 Yaşındaki Süleyman Ölgün’ün Masa Tenisi Başarısı

Bolu'da 77 Yaşındaki Süleyman Ölgün'ün Masa Tenisi Başarısı

Bolu’da düzenlenen masa tenisi turnuvasında, torunu yaşındaki rakiplerini geride bırakarak şampiyon olan 77 yaşındaki Süleyman Ölgün, sporun ve başarının yaşla bir alakası olmadığını gösterdi. Kıbrıscık Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından eylül ayında gerçekleştirilen bu turnuvada, 20 ile 37 yaşları arasında 14 kişi ile birlikte 77 yaşındaki Ölgün de mücadele etti.

Turnuvada, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Damar, İlçe Sağlık Müdürü Selim Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kazanç ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aykut Karakuzu gibi önemli isimlerin de yer aldığı gözlemlendi. Ölgün, aktif olarak spor yapan ve hakemlik yapan rakiplerini geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı.

Tekniker olarak çalıştığı fabrikadan emekli olduktan sonra 2006 yılında spora olan tutkusunu sürdürmeye devam eden Ölgün, yaşına rağmen gösterdiği azimle herkesin takdirini topladı. Spor, onun için adeta bir yaşam tarzı haline geldi.

77 Yaşındaki Süleyman Ölgün'ün Masa Tenisi Şampiyonluğu

“HEPSİNİ YENDİM, KUPAYI DA ALDIM”

Süleyman Ölgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyon olmaktan ötürü büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Turnuvaya katılma kararı aldığını, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan duyurudan öğrendiğini belirtti. “Gençlerin arasında epey mücadele ettim. Hepsini yendim, kupayı da aldım. Kıbrıscık’ta tanınmış oldum,” diye ekledi.

Ölgün, gençliğinde amatör futbol oynadığını, voleybol ve masa tenisi gibi branşlara da ilgi duyduğunu ifade etti. “Masa tenisini sonradan öğrendim. Ankara’da fabrikada çalışırken bu sporu öğrenmeye başladım. Hâlâ oynamaya devam ediyorum ve ömrüm yettikçe bu tutkumdan vazgeçmeyeceğim,” şeklinde konuştu.

Turnuvada kendisine en yakın yaş grubundaki katılımcının 37 yaşında olduğunu belirten Ölgün, “3 çocuğum, 5 torunum ve 3 de torunumun çocuğu var. En büyük torunum 35 yaşında. Gençler benden böyle bir performans beklemiyordu. ‘Yaş 77’ deyince tereddüt etmediler. Eğer ömrüm olursa seneye yapılırsa yine katılmayı planlıyorum,” dedi. Sporun her zaman yararlı olduğunu vurgulayan Ölgün, gençlerin de spora devam etmelerini teşvik etti. “Yaşlandıkça spor yapmayı bırakmamak lazım. Yürüyüş, masa tenisi ve diğer spor etkinliklerine katılmak çok önemli,” diye ekledi.

“SÜLEYMAN AMCA SÜRPRİZ OLDU”

Kıbrıscık Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Damar, ilçe sakinlerinin ve gençlerin spora olan ilgisini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Damar, masa tenisi turnuvasına katılan Süleyman Ölgün’ün kendilerini şaşırttığını ifade ederek, “Turnuvaya güzel bir katılım oldu. 15 kişi katıldı ve Süleyman amcamız bu heyecanı artırdı. Kendisi spor sevgisi ve pozitif enerjisiyle katılımcıları etkiledi,” dedi.

Ölgün’ün teknik performansıyla diğer katılımcılara üstünlük sağladığını dile getiren Damar, “Turnuvaya katılanlar arasında aktif sporcular ve profesyonel hakemler de vardı. Süleyman amcamızın bu gruptan çıkarak şampiyon olması bizi çok mutlu etti. Kendisi, yaşı nedeniyle daha ağır hareket eder diye düşünüyorduk ama bu kadar iyi bir performans beklemiyorduk. Herkesi şaşırttı,” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

77 Yaşındaki Süleyman Ölgün’ün Masa Tenisi Şampiyonluğu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!