1. Haberler
  2. Magazin
  3. Dünyanın En Yakışıklı 10 Erkeği: Bilimsel Güzellik Ölçümü

Dünyanın En Yakışıklı 10 Erkeği: Bilimsel Güzellik Ölçümü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fiziksel güzelliği ölçen bilimsel altın oran, bazı ünlü isimlerin yüz simetrisini mercek altına alarak, dünyanın en yakışıklı erkeğini belirledi. James Bond’un gelecekteki temsilcisi olacağı iddia edilen Aaron Taylor-Johnson, bu unvanı kazanmayı başardı. İşte, yapılan araştırmalar sonucu belirlenen dünyanın en yakışıklı 10 erkeği:

Dünyanın En Yakışıklı 10 Erkeği

  • 1. Aaron Taylor-Johnson
  • 2. Lucien Laviscount
  • 3. Paul Mescal
  • 4. Robert Pattinson
  • 5. Jack Lowden
  • 6. George Clooney
  • 7. Nicholas Hoult
  • 8. Charles Melton
  • 9. Idris Elba
  • 10. Shahrukh Khan

Aaron Taylor-Johnson: Mükemmel Yüz

Geleceğin James Bond’u olarak anılan 34 yaşındaki aktör Aaron Taylor-Johnson, yüzde 93.04’lük mükemmel bir puanla listenin zirvesinde yer aldı. Taylor-Johnson’ın çekiciliği, genel yüz şekli için %99.2’lik bir puan almasıyla dikkat çekiyor. Burnunun genişliği ve uzunluğu ise %98.8 ile “neredeyse mükemmel” olarak değerlendirildi. Göz aralığı %89, burnu ile dudağı arasındaki boşluk %89.6 ve dudakları %86 puan aldı. Bilim insanları, Aaron Taylor-Johnson’ın eğer James Bond rolünü üstlenirse, bu unvanın “rolün tarihindeki en yakışıklı James Bond” olacağını belirtiyor. Taylor-Johnson’ın %93.04’lük skoru, %89.2 ile ikinci sırada yer alan Sean Connery’nin çok önünde, %88.8 ile üçüncü sırada yer alan Roger Moore ve %84.2 ile son sırada yer alan Daniel Craig’in de önünde bulunuyor.

İkinci ve Üçüncü Sıra: Laviscount ve Mescal

İkinci sırada, 32 yaşındaki “Emily in Paris” dizisinin yıldızı Lucien Laviscount %92.41’lik bir puanla yer almakta. Laviscount, yüzünün uzunluğu ve genişliği için %99.1 ile en yüksek puanı alırken, “güzel şekilli dudakları” için %97.4 ile yine ilk sırada yer alıyor. Ancak, burnu ile üst dudağı arasındaki boşluk nedeniyle puanı düşürüldü. Üçüncü sırada ise 28 yaşındaki Paul Mescal %92.38’lik puanla bulunuyor. Mescal, kare çenesi için %98.6 ile en yüksek puanı alırken, ince dudakları için yalnızca %82 puan aldı.

Dördüncü ve Beşinci Sıra: Pattinson ve Lowden

Dördüncü ve Beşinci Sıra: Pattinson ve Lowden

Dördüncü sırada 38 yaşındaki Robert Pattinson %92.15 puan ile yer alıyor. “Alacakaranlık” serisinin yakışıklısı, neredeyse tüm kategorilerde ilk beşte yer alarak klasik yüz hatları ve keskin çenesiyle dikkat çekiyor. Tek zayıf noktası ise dudaklarının biraz ince ve düz oluşu. Beşinci sırada ise 34 yaşındaki Jack Lowden %90.33’lük bir puanla yer alıyor. Göz pozisyonu için en yüksek puanı alırken, göz aralığı için ikinci sırada bulunuyor. Puan kayıpları dudakları ve burnunun uzunluğundan kaynaklanıyor.

Yaşlı Ama Yakışıklı: George Clooney

Yaşlı Ama Yakışıklı: George Clooney

Listede altıncı sırada yer alan George Clooney, 63 yaşında ve “en yaşlı” yıldız olarak öne çıkıyor. Clooney, klasik özellikleriyle hala oldukça çekici bir adam olarak değerlendiriliyor; %89.9 puanı, yüzündeki hacim kaybı ve göz çevresindeki sarkmalar nedeniyle biraz düşmüş durumda. Yedinci sırada, 34 yaşındaki “X-Men” yıldızı Nicholas Hoult %89.84 puan alıyor. Göz pozisyonu için %95.8 puan alan Hoult, genel yüz şekli hariç tüm kategorilerde iyi puanlar almış.

Son Sıralar: Melton, Elba ve Khan

“Riverdale” dizisinden tanınan Charles Melton, %88.46 puanla sekizinci sırada yer alıyor. Göz pozisyonu ve yüz uzunluğu açısından yüksek puanlar alırken, burnu ile üst dudağı arasındaki boşluk nedeniyle puan düşürüldü. Dokuzuncu sırada, %87.94’lük genel bir puanla Idris Elba var. Elba, göz aralığı için %98.9 ile en yüksek puanı alırken, güzelce şekillendirilmiş çenesi %98.5’lik bir puanla zirveye ulaşamadı. Son olarak, onuncu sırada bulunan 58 yaşındaki Bollywood Kralı Shahrukh Khan, %86.76’lık bir puanla yer alıyor. Khan, dudakları ve kare çenesi ile yüksek puanlar alırken, burnunun şekli nedeniyle puan kaybetti.

Kaynak: Sözcü

Dünyanın En Yakışıklı 10 Erkeği: Bilimsel Güzellik Ölçümü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!