1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bayrampaşa’daki Çürük Binalar ve Deprem Tehlikesi

Bayrampaşa’daki Çürük Binalar ve Deprem Tehlikesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayrampaşa’daki Çürük Binaların Durumu

Bayrampaşa'daki Çürük Binaların Durumu

Bayrampaşa’da 4 bloktan oluşan bir yapının Vatan Apartmanı ve Birlik Apartmanı olarak 3 ayrı girişi bulunmaktadır. 100’den fazla kişinin yaşadığı 5 katlı bu apartmanın dış cephesinde derin çatlaklar, tel tel dökülen kirişler ve düşen beton parçaları dikkat çekerken; iç kısımlarında ise çürümeye yüz tutmuş tavanlar, paslanmış metal demirler ve sıvalarının büyük ölçüde döküldüğü görülmektedir. Binanın arka cephesi ise eğimli duruşuyla ve parçalanmış kolonların yardımıyla ayakta durmaya çalışmaktadır. Tel tel dökülen beton görüntüsüne rağmen, apartman sakinlerinin oturmaya devam etmesi dikkat çekmektedir. Kiraların ise 20 bin ile 25 bin lira arasında değiştiği ifade edilmektedir.

Olası bir Marmara depremi durumunda yaşanabilecek tehlikelere karşı, apartman sakinleri kentsel dönüşüm için başvuruda bulunduklarını ancak geri dönüş almadıklarını belirtmektedir. Bayrampaşa Belediyesi ise henüz bina sakinleri tarafından herhangi bir yenileme çalışması için başvuru yapılmadığını açıklamıştır.

Yener: Güvenmeye Mecbursun

Birlik Apartmanı’nda yaşayan 84 yaşındaki ev sahibi Cihangir Yener, “1976’dan beri bu binadayım. Kentsel dönüşüm için başvuru yapanlar var, ama binadan çıkmak istemeyenlerin kendi tercihi. Kentsel dönüşüm olursa benim için iyi olur. Maddi açıdan pek bir farkı yok. Deprem olduğunda binayı kontrol ettim, fazla hasar yoktu ama yine de uzman birine kontrol ettirmek şart. 7-8 kuvvetinde bir depreme dayanacağını zannetmiyorum. Bu binada güvende hissetmiyorum ama güvenmeye mecbursun. Ne yazık ki bina sahipleri arasında bir dayanışma yok” dedi.

Çavuşoğlu: Balkonumdan Taşlar Düştü

Vatan Apartmanı’nda oturan 72 yaşındaki ev sahibi Mehmet Çavuşoğlu ise, “23-24 senedir buradayım. Bu binada iki blokta toplam 17 daire var. Diğer binaların kapıları da arka tarafta. Ben belediyeye başvurdum, geleceklerini söylediler ama işlem yapmadılar. Geçen gün balkonumdan taşlar düştü, yine belediyeye gittim. ‘Biz ilgilenmiyoruz, siz kendiniz yaptırın’ dediler. Uç kısımlarını yaptırdım ama Bayrampaşa’daki diğer binalar da benzer durumda. Sadece bizim bina değil, hepsi çürümekte. Kiracılar haklı ama can güvenliğini düşünmedikten sonra ne fayda? Maddi durumu kötü olanlar dışarıda kalmaktan korkuyor. Aldıkları maaş ve yaşam standartları ortada” diye konuştu.

Kaynak: Sözcü

Bayrampaşa'daki Çürük Binalar ve Deprem Tehlikesi

Bayrampaşa’daki Çürük Binalar ve Deprem Tehlikesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!