1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücrette Ocak 2024 Beklentileri ve Tahminler

Asgari Ücrette Ocak 2024 Beklentileri ve Tahminler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari Ücrette Beklentiler ve Tahminler

Temmuz ayını zamsız geçiren milyonlarca asgari ücretli, açlık sınırının altında kalan gelirleriyle zor bir yaşam mücadelesi veriyor. Gözler şimdi ocak ayında yapılacak asgari ücret zammına çevrildi. Asgari ücrete dair birçok senaryo değerlendirilirken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete yapılması muhtemel zam oranlarını Sözcü TV’de açıkladı. Erdursun, “Hükümetin en iyi ihtimalle yüzde 25-30 zam yapacağını düşünüyorum” dedi.

22 Bin Lira Bandına İşaret Etti

Erdursun, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

  • “Haftalardır asgari ücretin 22 bin lira bandında olacağını öngörüyordum. Umarım bu gerçek olmaz, ancak mevcut durum böyle bir sonuca işaret ediyor.”
  • “Çalışanlar arasında 30 bin lira asgari ücret beklentisi var. Fakat asgari ücretin bu seviyeye ulaşabilmesi için yüzde 70 oranında bir zam yapılması gerekiyor; bu ise mümkün görünmüyor. Bu tür beklentilerin dile getirilmesi, çalışanlar açısından bir umut kaynağı olsa da, sonrasında hayal kırıklığına yol açabilir.”
  • “Hükümetin gerçekleriyle hareket ettiğimizde, enflasyon oranları ve hedefleri doğrultusunda, hükümet yetkililerinin yapacağı artışların düşük seviyelerde kalacağını öngörüyorum.”
  • “Asgari ücrete yapılacak zam oranları hakkında, eğer yüzde 20 artış yapılırsa, ücret 20 bin 400 lira olur; yüzde 25 artış olursa 21 bin 250 lira; yüzde 30 artış olursa 22 bin 100 lira seviyesine ulaşır.”
  • “Ortalama olarak asgari ücrete maksimum yüzde 25 ile 30 arasında bir zam yapılacağını düşünüyorum. Bunun üstünde bir artış olma ihtimali oldukça düşük.”
  • “Sendikalar şu anda yüzde 25 oranında bir artış üzerinde duruyorlar. Ancak ben hükümet açısından yüzde 30’ların bile çok yüksek bir oran olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, hükümetin ilk olarak konuşacağı oranların yüzde 20-25 civarında olacağını tahmin ediyorum.”
  • “Asgari ücrete yapılacak zammın ne olursa olsun, çalışanları tam anlamıyla memnun etmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan fiyat artış oranlarının gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.”

Kaynak: Sözcü

Asgari Ücrette Ocak 2024 Beklentileri ve Tahminler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!