1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlık Bakanlığı’ndan e-Nabız İddialarına Yanıt

Sağlık Bakanlığı’ndan e-Nabız İddialarına Yanıt

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

e-Nabız İddialarına Sağlık Bakanlığı’ndan Yanıt

Sağlık Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında çıkan e-Nabız sisteminin Katar’a satıldığına dair haberler hakkında resmi bir açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bu iddialara karşı önemli bilgiler sundu. e-Nabız sisteminin Türkiye’de sağlığın temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Memişoğlu, “Bu sistem, özellikle 2014 yılından itibaren sağlık sistemimizin bilgi ve veri anlamında temeli olmuştur. Türkiye’nin temel bilişim altyapısını oluşturmaktadır. Aslında, bu herkesin kişisel veri bankasıdır,” şeklinde konuştu.

Memişoğlu, sistemin güvenliği konusunda da şu bilgileri paylaştı: “Kişiye özel olarak şifrelenmiş durumdadır. Hastanın kendisi dışında başkası bu verilere erişemez. Veriler, özel güvenlik önlemleri altında korunmaktadır ve özel yazılımlar ile denetlenmektedir. Özellikle Covid-19 döneminde sistemin etkinliği kanıtlanmıştır. Dünyanın gelişmiş ülkeleri aşı kartlarını günlerce veremezken, biz bu sistem aracılığıyla aşı kartlarını anında kişilere ulaştırabildik.”

İddiaların kendisini derinden üzdüğünü ifade eden Bakan Memişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Çok net bir şekilde ifade ediyorum, Türkiye’nin değerlerine zarar vermek, bu güzel hizmeti küçümsemek ya da başka yönlere çekmek hiç kimsenin hakkı değildir. Bu tür davranışlar, toplumda güven kaybına yol açabilir. e-Nabız üzerinden hiçbir verinin başka bir yere ulaşma imkanı yoktur. Bu konuda kesin bir bilgi veriyorum. Bu iddialara itibar edilmemesini ve resmi kurumların açıklamalarına güvenilmesini rica ediyorum. Ben bile bakan olarak bu verilere erişim sağlayamam.”

Kaynak: Sözcü

Sağlık Bakanlığı’ndan e-Nabız İddialarına Yanıt
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!