1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tuzla’da Yeşil Alanın İmara Açılması Üzerine Tartışmalar

Tuzla’da Yeşil Alanın İmara Açılması Üzerine Tartışmalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuzla’da Yeşil Alanın İmara Açılması Tartışmaları

Tuzla'da Yeşil Alanın İmara Açılması Tartışmaları

Tuzla Tepeören Mahallesi’nde, kamuya açık yeşil alan olarak hizmet vermesi amacıyla belirlenen 174 bin metrekarelik geniş bir alan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın onayı ile imara açılarak “ticaret ve konut” inşaatına dönüştürülmüştü. Bu durum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yargıya taşındı. İBB, bakanlığın onayladığı planların yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açma yoluna gitti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, mahkemenin bu planların yürütmesini durdurduğunu duyurarak, şehrin geleceği açısından önemli bir adım atıldığını ifade etti.

“Yapılaşma Baskısı Her Geçen Gün Artıyor”

Tuzla'da Yeşil Alanın İmara Açılması Üzerine Tartışmalar

Akgün, İstanbul’un kuzey bölgelerinde tarım alanları ve su havzalarına yönelik yapılaşma baskısının her geçen gün daha da arttığını belirtti. “Bizler, İstanbul’un doğal yapısını koruma görevimizi sürdürüyoruz. Tuzla’da kamusal amaçlı yeşil alan olarak belirlenen bölgenin imara açılmasına karşı açtığımız davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi” dedi.

Kamu Yararı Açısından Olumsuz Değerlendirildi

Mahkemenin aldığı kararda, dava konusu planların üst ölçekli çevre düzeni planına aykırı olduğu vurgulandı. Ayrıca, bu planların mülkiyet sorunlarına yol açabileceği de ifade edildi. İmar mevzuatına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olması nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Kaynak: Sözcü

Tuzla’da Yeşil Alanın İmara Açılması Üzerine Tartışmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!