1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demokrasi ve Yeni Anayasa Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demokrasi ve Yeni Anayasa Vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Demokrasi ve Ekonomi Mücadelesi (DEM) ile ilgili attığı adımın önemine değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

  • Uzlaşma ve Diyalog Çağrısı: Erdoğan, “Ortada net ve kararlı bir biçimde uzatılan bir el var. Biz Sayın Bahçeli’nin ortaya koyduğu tavrı, ülkemizin demokrasi mücadelesi için olumlu ve anlamlı buluyoruz. Sayın Bahçeli, Türkiye’nin siyasi yapısında uzlaşma ve diyalog çağrısının önemine burada bir vurgu yapıyor,” dedi.
  • Önemli Bir Adım: “Dolayısıyla Sayın Bahçeli’nin bu attığı adım, bir kenara konulamaz. Biz yıllardır bunu dile getiriyoruz. Sayın Bahçeli’nin özellikle attığı bu adım bana göre çok çok önemli bir adımdır. Sayın Bahçeli’den böyle bir adım beklemeyenler olabilir. Ama biz kıdemli bir siyasetçi olarak Sayın Bahçeli’nin böyle bir adımı atmasını garipsemedik. Önemli bir adım olarak gördük,” ifadelerini kullandı.
  • Toplumsal Mutabakat: Erdoğan, “Temennimiz odur ki bundan sonraki süreçte de bu adımları atanların sayısı çoğalsın. Bu adımları atanların sayısı çoğaldıkça da inşallah yeni Anayasa konusunda toplumsal mutabakatın tabanını genişletebiliriz,” dedi.
  • Demokratik Siyaset: “Siyasetimizin temelinde, ülke meselelerinin geniş bir mutabakatla çözülmesi, toplumun farklı kesimlerinin de sürece dahil edilmesi yatıyor. Bunu yıllardır dile getiriyoruz,” diyen Erdoğan, Türkiye’nin terör yöntemleriyle bir yere varılamayacağının altını çizdi.
  • Bölgesel Gelişmeler: “Artık herkesin bunu anlamış olması gerekir. Bölgemizdeki gelişmelere bakıldığında, ülkemizdeki huzur ve barış iklimini tahkim etmek, herkes için en hayırlısıdır. Terör örgütleriyle çevrelenmiş bir coğrafyada, Irak’ta gerilimlerin, Suriye’de iç savaşın yaşandığı, İsrail’in vahşileştiği bir dönemde içeride barışın tesisi önem kazanıyor,” dedi.
  • Demokrasi Mücadelesi: “Biz Türkiye’de demokratik siyasetin alanını genişletmek için bugüne kadar tüm engellemelere, sabotajlara, haince planlara rağmen köklü adımlar attık. Ülkemizde demokrasiyi güçlendiren her adıma desteğimiz tamdır,” şeklinde konuştu.
  • Terörle Mücadele: “Buna rağmen ‘biz irademizi demokrasi dışı odaklara teslim ediyoruz, her adımımızı bu anlayışla atıyoruz’ demek yapıcı bir yaklaşım olarak görülmez. Terörün her türlüsüyle mücadele eder ve karşısında yer alırız. Meseleleri terör dışı yöntemlerle ortadan kaldırmaya ise her zaman varız,” ifadelerine yer verdi.
  • Yeni Anayasa Çağrısı: “Çünkü biz siyaseti, ülkemizin huzur ve birliğini güçlendirmek, milletimize hak ettiği kaliteli hizmetleri sunmak için yapıyoruz. Yeni anayasa çağrımız da bunun içindir. Türkiye’nin ayağına darbecilerin taktığı prangaları söküp atmanın yolu, kapsayıcı, adil, sivil ve özgürlükçü bir anayasa yapmaktan geçiyor,” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demokrasi ve Yeni Anayasa Vurgusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!