1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel Yırca Zeytin Festivali’nde Siyasi Mesajlar Verdi

Özgür Özel Yırca Zeytin Festivali’nde Siyasi Mesajlar Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel Yırca Zeytin Festivali’nde Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinde gerçekleştirilen Yırca Zeytin Festivali’ne katılarak önemli mesajlar verdi. Özel, festivalde yaptığı konuşmada, “Bugün siyasi hayatımda az yaşadığım, ama bundan sonra çok yaşayacağımı umduğum bir günü yaşıyorum. Siyasi hayatımız, CHP’nin geçmişteki Manisa milletvekilleri, Türkiye’deki tüm milletvekilleri, mücadelelerle, direnişlerle mağdurun, mazlumun, çevrenin, doğanın ve hayvanseverlerin yanında geçti. Bazen başardık, bazen kaybettik. Ancak kaybederken kazandığımız, kazanırken kaybettiğimiz anlar da oldu. Ben Yırca’da bir söz vermiştim; ‘Göreceksiniz, bir gün Soma’yı alacağız, Manisa Büyükşehir’i kazanacağız ve burada zeytin festivali yapacağız.’ İşte o gün bugün, arkadaşlar!” dedi.

“ÖNEMLİ BİR BİLGİ VERİLMEDİ”

Özel, iktidarın gerçek niyetlerini Yırca’dan tüm Türkiye’ye anlatmak istediğini belirterek, “Bu da zeytin mücadelesi ve doğa mücadelesi kadar önemli bir mesele. İktidar partisinin genel başkanı 1 Ekim’de Meclis’e geldi ve açılış konuşmasında ‘İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye’dir’ dedi. Bu boş bir laf değil, peşini bırakılacak bir cümle değil. Ben derhal Meclis’i kapalı oturuma çağıralım, gelsin bize bunu anlatsın dedim. Kapalı oturumun tutanakları 10 yıl açıklanamaz. Ama dedik ki, eğer gerçekten İsrail’in Türkiye’ye saldıracağına dair bilgi, belge ve kanıt varsa, lütfen anlat. Yoksa anlatılanı ifşa ederim, sizi millete şikayet ederim.” şeklinde konuştu.

Özel, iki bakanın Meclis’e geldiğini ancak kendisinin gelmediğini, bu nedenle bir şey anlatamadıklarını belirtti. “İki bakan, biri 40 dakika, diğeri 36 dakika boyunca havanda su dövdü. Yapacak bir şeyleri yoktu. Bir cümle etmiş, altını doldurmaya çalışıyorlar. Ama önemli bir bilgi yok. Bakanlardan biri, gizli oturumda, Türkiye’nin İsrail’in tehdidi altında olmadığını açıkladı. Bu, o gün bakanın söylediği gizli bir bilgiydi.” dedi.

Özel, Cumhurbaşkanı’nın sürekli olarak güvenlik tehditleriyle halkı korkutarak gündemi değiştirmeye çalıştığını ifade etti. “Cumhurbaşkanı, ‘Arkadaşlar açsınız, yoksulsunuz, işsizsiniz ama tehlike büyük, beni desteklemelisiniz. İsrail bize saldırabilir, üçüncü dünya savaşı çıkabilir’ demek istiyor. O günden sonra televizyonlarda, ‘Bizim kaç tankımız var? İsrail’in kaç tankı var?’ gibi sorularla gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Kendi derdimizi unutalım istiyorlar.” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZDEN PARA KESECEKLER”

Özel, “Eğer bu kapalı oturumda bilgi verilmeseydi, televizyonlarda savaş senaryoları dönmeye devam edecekti. Ancak korkmayın, savaş yok. İşsizlik, yoksulluk, güvencesizlik bu ülkenin gerçek gündemi olmalı. Dikkatimizi bu konulardan uzaklaştırmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, hükümetin yeni bir kanun teklifi sunduğunu ve bunun sonucunda vatandaşların daha fazla vergi ödemek zorunda kalacağını belirtti. “Savunma Sanayi Destekleme Fonu için hepimizden para kesecekler. Bu fon için, her birimiz 308 lira ile 604 lira arasında bir harcama yapacağız.” dedi.

Özel, ayrıca, “Şimdi bizden 70 milyar vergi toplayacaklar. Geçen hafta ‘İsrail saldıracak’ diye bir söylem ortaya attılar. Bunun arkasında yatan gerçek, bizden daha fazla para toplayabilmek.” şeklinde uyarılarda bulundu.

“BU ÜLKE ZOR GÜNLERDEN BİRLİKTE ÇIKTI”

Özel, savunma sanayiine olan ihtiyaçlar hakkında da konuştu. “Savunma sanayinde para yok mu? Varmış ama bitmiş. Daha yeni 3 milyar lira para varmış burada ama onu 2017’nin Şubat ayında Varlık Fonuna bedelsiz devretmişler.” dedi. “Bu ülkede emeklilerin geçim sorunu var. 12 bin 500 liraya geçinmeye çalışıyorlar. Bu miktar sefalet ücretidir. Asgari ücrete zam yapılmadı.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

Özgür Özel Yırca Zeytin Festivali’nde Siyasi Mesajlar Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!