1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’dan Konut ve Otomobil İlanları İçin Yeni Uygulama Açıklamaları

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’dan Konut ve Otomobil İlanları İçin Yeni Uygulama Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’dan Önemli Açıklamalar

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, konut ilanları için hayata geçirilecek doğrulanmış ilan uygulamasının 2024 yılının başında zorunlu hale geleceğini duyurdu. Gürcan, bu yeni sistemin nasıl işleyeceğini şu şekilde açıkladı:

  • Konut İlanı Süreci: Konut ilanı vermek isteyenler, e-ilan sitesine giriş yapmadan, e-Devlet üzerinden konutunu seçecek. Ardından, açılan pencerede hangi emlakçıya yetki verecekse, onun bilgi numarasını girerek yetki verecek.
  • Otomobil İlanları İçin Benzer Uygulama: Bu sistem, otomobil ilanları için de benzer şekilde uygulanacak. E-Devlet üzerinden, sahip oldukları aracın ilanını vermek için gerekli adımlar atılacak.

Gürcan, Selçuklu Kongre Merkezi’nde MÜSİAD tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu” toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluğa da değindi. Salgın sonrası küresel ölçekte bir durgunluk yaşandığını hatırlatan Gürcan, “Türkiye de bu durumdan etkilenmiş olsa da, ekonomimiz üretim, istihdam ve ihracatı artırma yönünde kararlılıkla ilerlemeye devam etmiştir. Özellikle son on altı çeyrektir kesintisiz bir büyüme kaydediyoruz. 2023 yılında yüzde 5,1’lik bir büyüme gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

İlan Platformlarına Getirilen Yenilikler

Gürcan, ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülüğü getirildiğinin altını çizdi. Bu sayede, ilan sitelerine yüklenen ilanların, yalnızca TC kimlik numarası doğrulanmış kişiler tarafından verilmesi ve aynı zamanda yetki belgesi olan firmalar tarafından onaylanması sağlanacak.

Son olarak, Gürcan, konut ilanı uygulamasının geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdiğini, yıl başında tamamen uygulanmaya başlanacağını ifade etti. Şu anda hibrit bir sistemle devam eden uygulamanın, önümüzdeki aylarda otomobil ilanlarıyla ilgili benzer çalışmaların da tamamlanarak hayata geçirileceğini belirtti.

Kaynak: Sözcü

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’dan Konut ve Otomobil İlanları İçin Yeni Uygulama Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!