1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türksat AŞ’den İsrail Menşeli Ürün Kullanımıyla İlgili Açıklama

Türksat AŞ’den İsrail Menşeli Ürün Kullanımıyla İlgili Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türksat AŞ’den Açıklama

Türksat AŞ, bazı basın yayın organlarında çıkan “bazı kamu kurumları ve şirketlerinin İsrail devleti menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığı” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Şirket, konuyla ilgili yapılan açıklamada, iddialara yanıt verdi.

Doğrudan İsrail Menşeli Ürün Kullanılmamakta

Açıklamada, “Aralarında Türksat’ın da bulunduğu bazı kamu kurumları ve şirketlerinin İsrail devleti menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığı yönündeki haberler kesinlikle doğru değildir.” denildi. Türksat Bilişim, e-Devlet Kapısı gibi önemli projeler ile ülkemizin dijital dönüşümüne katkı sağlamakta ve birçok büyük ölçekli operasyon gerçekleştirmektedir.

Şirket, artan siber tehditlere karşı altyapılarını korumak, riskleri azaltmak ve siber dayanıklılığı artırmak amacıyla çeşitli ürün ve hizmetler sunmaktadır. Bu kapsamda, uzun yıllar boyunca hem yerli hem de yabancı teknoloji yatırımları gerçekleştirilmiş olup, doğrudan İsrail menşeli hiçbir ürün kullanılmamaktadır.

Türksat AŞ, kamuoyuna saygıyla duyurur ki, gerçeği yansıtmayan asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtmektedir. Şirket, devletimizin güvenlik konsepti, uluslararası alandaki hassasiyetleri ve önceliklerini göz önünde bulundurarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kaynak: Sözcü

Türksat AŞ’den İsrail Menşeli Ürün Kullanımıyla İlgili Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!