1. Haberler
  2. Spor
  3. Kalamata’da Şahika Ercümen’den İki Türkiye Rekoru

Kalamata’da Şahika Ercümen’den İki Türkiye Rekoru

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalamata’da Şampiyonluk ve Rekorlar

Yunanistan’ın Kalamata kentinde düzenlenen uluslararası şampiyona, 40 farklı ülkeden toplamda 140 sporcunun katılımıyla büyük bir heyecana sahne oldu. Şampiyonanın son gününde ise çift palet kategorisinde heyecan dolu yarışlar gerçekleştirildi. Milli sporcu Şahika Ercümen, bu zorlu mücadelede 3 dakika 27 saniyede 92 metre derinliğe dalarak, yeni bir Türkiye rekoruna imza attı. Bu rekor, daha önce yine kendisine ait olan 91 metrelik rekoru geride bıraktı. Ercümen, elde ettiği bu muhteşem derece ile bronz madalyanın da sahibi oldu.

Şahika Ercümen, şampiyonanın bir önceki gününde paletsiz ip destekli dalış kategorisinde de 82 metreye dalış yaparak bir diğer Türkiye rekorunu kırmıştı.

“Bu şartlarda rekor kırabildiğim için çok mutluyum”

Şahika Ercümen, şampiyonada iki farklı Türkiye rekoru kırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Duygularım tarifsiz. Dalışımdan önce hava koşulları nedeniyle birçok dalışın iptal olması, benim için oldukça zorlayıcıydı. Tekrar odaklanmak ve dalışa geçmek gerçekten güçtü. Ancak ülkemiz için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu yıl sponsorum yoktu ve yeterince antrenman yapma fırsatım olmadı. Ayrıca yarışma öncesinde bazı sağlık sorunları yaşadım. Tüm bu zorluklara rağmen rekor kırabildiğim için son derece mutluyum. Bu başarıyı ülkemize armağan ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Kalamata’da Şahika Ercümen’den İki Türkiye Rekoru
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!