1. Haberler
  2. Dünya
  3. Kamala Harris’ten İran’a Sert Mesajlar

Kamala Harris’ten İran’a Sert Mesajlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamala Harris’ten İran Açıklamaları

ABD Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris, Cuma günü Yahudi bayramı olan Kefaret Günü kutlamaları sırasında seçmenlerle bir araya geldi. Bu etkinlikte, İran’ın nükleer silah edinme ihtimaline karşı güçlü mesajlar verdi. Harris, “İran’ın nükleer silah edinmesine asla izin vermeyeceğiz” diyerek, bu konunun kendisi için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Harris, öncelikle diplomatik yollarla bu sorunu çözmeyi arzuladığını ifade ederek, “Ancak tüm seçenekler masada” ifadesini de ekledi. Bu duruşuyla, hem diplomasiye olan inancını hem de gerektiğinde sert önlemler almaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Cuma günü öğleden sonra, kutlamaların başlamasına saatler kala gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Trump yönetiminin İran ile olan ilişkileri zayıflattığını iddia etti. Harris, “Hiç şüpheniz olmasın, Başkan olarak ABD güçlerini ve çıkarlarını İran’dan ve İran destekli teröristlerden korumak için ne gerekiyorsa yapmaktan asla çekinmeyeceğim” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, Harris’in başkanlık hedeflerine yönelik kararlılığını ve uluslararası güvenlik konusundaki ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

Kamala Harris’ten İran’a Sert Mesajlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!