1. Haberler
  2. Sağlık
  3. LÖSEV’den Anıtkabir Ziyareti ile Lösemi Farkındalığı

LÖSEV’den Anıtkabir Ziyareti ile Lösemi Farkındalığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LÖSEV’den Anıtkabir Ziyareti

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da LÖSEV, vakfa kayıtlı lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklar, aileleri ve gönüllüleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Bu anlamlı ziyaret, hem hastalığın farkındalığını artırmak hem de umut dolu bir mesaj vermek amacıyla gerçekleştirildi.

Ziyaret sonrası, katılımcıların yoğun ilgisinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı, Pediatrik Hematolog & Onkolog Dr. Üstün Ezer, lösemi ile mücadelede verdikleri büyük çabaya dikkat çekti. Ezer, tedavi süreçlerinde başarı oranını yüzde 100’e çıkarmak için çocuklara verdikleri sözü tutacaklarını vurguladı.

Dr. Ezer, bu mücadelede yetkililerden destek beklediklerini belirterek şu önemli çağrıyı yaptı:

  • “Lösemili çocuklarımız adına Sağlık Bakanı Sayın Kemal Memişoğlu’na sesleniyoruz: Lütfen kanayan yaraya parmak basın ve 8 yıldır verilmesi beklenen tam ruhsatımızı artık siz verin.”
  • “YÖK Başkanı Sayın Erol Özvar’a da sesleniyoruz: Denetimden 4 kez tam puan aldık, yalnızca bir imza kaldı. Bu imza atılsın ve LÖSEV-KENT Üniversitesi ile LÖSEV-KENT Tıp Fakültesi açılsın. Böylece hem doktorlar ve hemşireler yetişsin, hem de lösemiden iyileşmiş gençler üniversite eğitimi alabilsin.”

Bu konularda destek beklediklerini ifade eden Ezer, tüm katılımcılara ve destekçilere teşekkür etti. Ziyaret, hem moral kaynağı oldu hem de toplumda lösemi ve kanserle mücadele konusunda farkındalık oluşturdu.

Kaynak: Sözcü

LÖSEV’den Anıtkabir Ziyareti ile Lösemi Farkındalığı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!