1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kadın Örgütleri İstanbul Kadıköy’de Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti

Kadın Örgütleri İstanbul Kadıköy’de Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kadıköy’de Kadın Örgütlerinin Protestosu

İstanbul Kadıköy'de Kadın Örgütlerinin Protestosu

Kadın örgütleri, Türkiye’de kadına yönelik şiddeti ve cezasızlığı protesto etmek amacıyla İstanbul Kadıköy Süreyya Operası önünde toplandı. Eyleme, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Örgütü de destek vererek katıldı. Kadınlar, cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarını taşıyarak “Kadınlar ölüyor, iktidar susuyor”, “Narinler okula, mezara değil”, “AKP seyretme, yasayı uygula”, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” gibi sloganlar atarak Kadıköy İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

‘HÜKÜMET İSTİFA’ SLOGANLARI YÜKSELDİ

Yürüyüşün ardından İskele Meydanı’nda toplanan kadın örgütlerinin adına açıklamayı Güneş Fadime Akşahin yaptı. Açıklama sırasında “Hükümet istifa” sloganları yükselirken, Akşahin şu sözleri sarf etti: “Gör AKP, gör Erdoğan! Bu ülkenin kadınları sizi istemiyor. 19 yaşındaki iki genç kadın güpegündüz öldürülüyor, ancak ülkenin cumhurbaşkanı durumu çarpıtıyor ve saçma sapan açıklamalar yapıyor. Sorun uyuşturucu falan değil, sorun erkek egemenliği, sorun AKP’nin ta kendisidir. Bunu böyle bilmeniz gerekiyor.”

Akşahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “milli ve manevi değerlerimiz bizi ayakta tutacak” ifadesine de yanıt vererek, “Hangi manevi değer kadın cinayetlerini durduracak? Sizin manevi değer olarak tanımladığınız şey, aslında kadın düşmanlığının ta kendisidir.”

“CEZASIZLIK ALGISINI ORTADAN KALDIRMAK GEREKİYOR”

Akşahin, Cumhurbaşkanı’nın, “cezasızlık algısını ortadan kaldırmak bizim boynumuzun borcudur” sözlerine de değinerek, “Bu ülkenin size güveni kalmadı artık. Sadece yalansınız. Gerçekten inandırıcıysanız, bizim anlattığımız her şeyi uygulamak zorundasınız. Çünkü çözüm, bizim mücadelemizdir; çözüm, bizim fikirlerimizdedir.”

Kadın Örgütleri İstanbul Kadıköy'de Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti

Akşahin, çocuklar için Lanzarote Sözleşmesi’ni ve kadınlar için 6284 sayılı kanunu uygulatacaklarını vurgulayarak, “İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden kazanacağız. Vazgeçtik sanmasınlar, İstanbul Sözleşmesi için mücadelemiz devam ediyor.”

Kadın Örgütleri İstanbul Kadıköy'de Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti

“6284 UYGULANSAYDI İKBAL YAŞAYABİLİRDİ”

Akşahin, “Buradan kamu kuruluşlarına sesleniyorum. 6284’ü ya uygulayacaksınız, ya uygulayacaksınız. Çünkü İkbal, ısrarlı takip suçu sonucu öldürüldü. 6284 madde 1, ısrarlı takip suçuna maruz kalanların bu kanundan faydalanacağını belirtir. İkbal’in durumu ısrarlı takip değil de ne?” diyerek yetkilileri eleştirdi.

“ÇOCUĞUMUN ÖLÜSÜ BİLE YAPAYALNIZDI”

Akşahin’in ardından söz alan Büyükçekmece’de denizde elleri ve ayakları bağlı, halıya sarılı halde bulunan Sedef Güler’in annesi Gülizar Sezer, adalet talep etti. Sezer, “Adalet aramaktan yasımı tutamadım. Resmen devlete dileniyoruz. Ben yavrumu büyütürken siz neredeydiniz? Katledilirken yanında olun bari. Ben çocuğum katledilirken, yanıma geldiğinde, karakola gittiğimde, bana 24 saat süresini uyguladılar. Hiçbir şekilde benim ifademi almadılar.”

Kadın Örgütleri İstanbul Kadıköy'de Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti

Sezer, “Bana söyledikleri tek kelime şuydu: ‘Çocuğun erkek arkadaşıyla buluşmaya gitmiştir, tatile gitmiştir.’ ‘Benim çocuğum gitmedi’ dedim ama ‘gitmiştir’ dediler, kaybımı esas bile almadılar. Çocuğumu devlet kollarında ararken, benim çocuğum orada katledildi ve iki gün cesedinin başında beklediler. Ben yavrumun cenaze haberini basın mensuplarından aldım. Karakola gittiğimde, ‘Senin çocuğun değil’ dediler. Gittim baktım ki, benim çocuğummuş. Benim çocuğumun ölüsü bile yapayalnızdı. Adalet neredesin? Ben sonuna kadar buradayım.”

Kaynak: Sözcü

Kadın Örgütleri İstanbul Kadıköy’de Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!