1. Haberler
  2. Gündem
  3. Iğdır’daki Bombalı Saldırı Soruşturmasında Tutuklamalar

Iğdır’daki Bombalı Saldırı Soruşturmasında Tutuklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Iğdır’daki Bombalı Saldırı Soruşturmasında Gelişmeler

Iğdır'daki Bombalı Saldırı Soruşturmasında Gelişmeler

Iğdır’da, 8 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşen ve 13 polisin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Bu olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan 8 zanlıdan 3’ü, aralarında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk’un da bulunduğu, tutuklandı.

Olay, Dilucu Sınır Kapısı’nda 9 yıl önce polis memurlarını taşıyan bir midibüsün geçişi esnasında meydana gelmişti. PKK’lı teröristler, uzaktan kumandalı bir bomba ile aracı hedef alarak bu hain saldırıyı gerçekleştirmişti. Saldırı sonucunda 13 polis memuru şehit olmuştu.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı, bu korkunç saldırıyla ilgili soruşturmayı derinlemesine yürütüyor. 10 Ekim tarihinde düzenlenen operasyonda, İstanbul’da bulunan 8 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, 5 şüpheli ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu gelişmeler, Iğdır’daki terörle mücadele çabalarının devam ettiğini ve adaletin sağlanması için gerekli adımların atıldığını gösteriyor.

Kaynak: Sözcü

Iğdır’daki Bombalı Saldırı Soruşturmasında Tutuklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!