1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’de Esir Takası Anlaşması İçin Gösteri Düzenlendi

İsrail’de Esir Takası Anlaşması İçin Gösteri Düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de, Gazze’deki Filistinli gruplarla esir takası anlaşması talebiyle yapılan gösteriye yüzlerce kişi katıldı. Göstericiler, esirlerin aileleriyle birlikte Tel Aviv şehir merkezindeki Ayalon Caddesi’nde toplandı ve burayı trafiğe kapatarak ateş yaktılar.

İsrail'de Esir Takası Anlaşması İçin Gösteri Düzenlendi

İsrail Kanal 12 Televizyonu’nun haberine göre, göstericiler, kurtarılması için hükümetten takas anlaşması yapmasını talep ettikleri esirlerin isimlerinin yer aldığı dövizler taşıdılar. Bu eylem, esirlerin ailelerinin yaşadığı çaresizliğin ve belirsizliğin bir yansıması olarak öne çıktı.

Hamas’ın Açıklamaları

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki İsrailli esirleri geri getirme vaadinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, esirlerin durumunun hâlâ belirsiz olduğunu vurguladı. Ayrıca, geçen eylül ayında İsrail ordusu tarafından Refah’ta bir tünelden çıkarılan 6 İsrailli esirin cesetleriyle ilgili bir video yayınlayarak esir ailelerine seslendi.

Videoda, Netanyahu’nun Hamas’a askeri baskı uygulayarak ve “soykırım yoluyla” esirleri geri getirme sözü verdiği ancak bu “meşum vaat” nedeniyle esirlerin ölü olarak geri döndüğü ifade edildi. Bu durum, birçok İsrailli aile için büyük bir acı kaynağı oldu.

İsrail Ordusunun Açıklamaları

İsrail'de Esir Takası Anlaşması İçin Gösteri Düzenlendi

İsrail ordusu, 1 Eylül’de Gazze Şeridi’nin Refah kentinde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını kamuoyuna duyurmuştu. Gazze’de tutulan İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu platform, son olarak Netanyahu’yu “Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru’nda işgali sürdürmekte ısrar eden ve esir takası anlaşmalarını baltalayan” bir lider olarak esirlerin ölümünden sorumlu tuttu.

Netanyahu ise, hükümetinin kalan esirlerin serbest bırakılması için anlaşmaya varma konusunda kararlı olduğunu savunarak, sağlanamayan anlaşmanın sorumlusunun Hamas olduğunu iddia etti.

Kaynak: Sözcü

İsrail'de Esir Takası Anlaşması İçin Gösteri Düzenlendi

İsrail’de Esir Takası Anlaşması İçin Gösteri Düzenlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!