1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran Meclis Başkanı Kalibaf’ın Lübnan Ziyareti ve İsrail’e Mesajı

İran Meclis Başkanı Kalibaf’ın Lübnan Ziyareti ve İsrail’e Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Meclis Başkanı’nın Lübnan Ziyareti

İran Meclis Başkanı'nın Lübnan Ziyareti

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın, İsrail’in saldırıları altında zor günler geçiren Lübnan’a destek mesajını iletmek amacıyla dün başkent Beyrut’a gerçekleştirdiği ziyaret dikkat çekti. İran devlet televizyonunun haberine göre, Kalibaf, kendi özel uçağı ile Beyrut’a giderek, İsrail’e karşı bir gözdağı verme niyetinde olduğunu açıkça belirtti.

Kalibaf, Cenevre’de düzenlenecek Parlamentolararası Birlik Zirvesi’ne katılacağını belirtirken, “Cenevre’ye bir seyahat gerçekleştireceğim, ancak öncesinde İran halkının, liderinin ve cumhurbaşkanının Lübnan halkına her zaman destek verdiği mesajını iletmek için Sayın Nebih Berri’nin daveti üzerine Beyrut’a gelmeyi tercih ettim” ifadesini kullandı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile verimli bir görüşme gerçekleştiren Kalibaf, ziyaret kapsamında İsrail’in saldırıları sonucu büyük yıkıma uğrayan Beyrut’un Dahiye bölgesini de ziyaret etti. Dahiye’de, yıkıntılar arasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kalibaf, “Bu bölgelerde sıradan insanlar yaşıyordu. Onlar bizim kardeşlerimizdi. Bu alçakça saldırıları gerçekleştiren siyonist rejimi şiddetle kınıyorum” dedi.

Kalibaf, İslam ülkelerinin İsrail’in bölgedeki saldırılarına karşı birlik içinde durmaları gerektiğini vurguladı ve İran’ın Lübnan’a destek verme çabasını sürdüreceğini kaydetti. İran Meclis Başkanı’nın, İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve çok sayıda örgüt yöneticisini öldürdüğü Dahiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret, birçok yorumcu tarafından “İsrail yönetimine açık bir meydan okuma” olarak değerlendirildi.

Kaynak: Sözcü

İran Meclis Başkanı Kalibaf’ın Lübnan Ziyareti ve İsrail’e Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!