1. Haberler
  2. Spor
  3. Jürgen Klopp Red Bull’un Global Futbol Direktörü Oldu

Jürgen Klopp Red Bull’un Global Futbol Direktörü Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Premier Lig’in köklü kulüplerinden Liverpool’un teknik direktörlüğünü başarıyla yürüten Jürgen Klopp, futbol kariyerinde önemli bir değişiklik yaparak Red Bull’un global futbol direktörlüğüne atandı. Red Bull’un resmi açıklamasına göre, Klopp’un yeni görevine 1 Ocak 2025 tarihinde başlayacağı belirtildi.

Alman teknik adam, Red Bull’un sahip olduğu RB Leipzig (Almanya), Red Bull Salzburg (Avusturya), New York Red Bulls (ABD) ve Red Bull Bragantino (Brezilya) gibi takımlara, oyun felsefesi, transfer stratejileri ile sportif direktörlük ve antrenörlük gelişimi konularında danışmanlık yapacak.

’10-12 MİLYON EURO KAZANACAK’

Jürgen Klopp, yeni görevi hakkında yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 25 yıl saha kenarında görev yaptıktan sonra böyle bir projede yer almaktan daha fazla heyecan duyamazdım. Görevim değişmiş olabilir ama futbola ve futbolu bu hale getirenlere duyduğum tutku hala aynı. Elimizdeki inanılmaz futbol yeteneklerini geliştirmek ve desteklemek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Klopp’un Red Bull ile imzaladığı sözleşmenin detayları da merak konusu oldu. Sky Almanya’dan gazeteci Florian Plettenberg, tecrübeli hocanın maaşını sosyal medya platformu X’te paylaştı. Plettenberg, “Klopp, Red Bull’un yeni Küresel Futbol Direktörü olarak yılda yaklaşık 10-12 milyon Euro kazanacak” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Kaynak: Sözcü

Jürgen Klopp Red Bull’un Global Futbol Direktörü Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!