1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan Toprak’tan Çözüm Süreci ve Siyasi Rehineler Üzerine Değerlendirme

Erdoğan Toprak’tan Çözüm Süreci ve Siyasi Rehineler Üzerine Değerlendirme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan Toprak’tan Çözüm Süreci ve Siyasi Rehineler Üzerine Değerlendirmeler

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı ile birlikte yeni bir çözüm sürecinin başlatılmasının ve Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarının uygulanmasının, siyasi bir pazarlık olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, Toprak, “Yıllardır muhalefeti terör ve ihanetle suçlayanların, şimdi sorumluluğu muhalefete yıkıp siyasi iklim değişikliği için öz eleştiri talep etmesi, aslında kendini aklama çabasıdır” dedi.

Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecini rafa kaldırdıktan sonra, yeniden benzer bir yaklaşım sergilemesini ise “Kürt seçmenden oy devşirme” amacı olarak değerlendirdi.

“Yeni Anayasaya Destek Koşulu Siyasi Rehine Pazarlığıdır”

Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunu yayımlayarak, gündemdeki konulara ışık tuttu. İşte Toprak’ın açıklamalarından öne çıkan noktalar:

  • Yeni bir çözüm süreci ve AYM ile AİHM kararlarının uygulanabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığının gündeme getirilmesi, siyasi rehine pazarlığı olarak nitelendirilebilir. Bu durum, yıllardır muhalefeti hedef alan suçlamaların bir yansımasıdır.
  • Türkiye’nin barış ve huzur adına atacağı her adımın, ortak akıl ile en geniş katılımla ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladık. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecini sona erdirdikten sonra çatışma siyasetine yönelmiştir.
  • Şimdi ise aynı yaklaşıma geri dönmesi, yalnızca siyasi bir taktik olarak görülmektedir ve bu, Kürt seçmenden oy devşirme çabası olarak değerlendirilmektedir.

Toprak, bu süreçte toplumun barış ve huzur arayışlarının göz ardı edilmediği bir ortamın oluşturulması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Sözcü

Erdoğan Toprak’tan Çözüm Süreci ve Siyasi Rehineler Üzerine Değerlendirme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!