1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2025 Yılı Asgari Ücret Beklentileri ve Uzman Tahminleri

2025 Yılı Asgari Ücret Beklentileri ve Uzman Tahminleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari Ücret Beklentileri ve Uzman Tahminleri

Milyonlarca çalışan, 2025 yılında asgari ücrete yapılacak olan zammı merakla bekliyor. Ancak, işçilerin beklentileri ile uzman tahminleri arasında önemli bir fark bulunuyor. Çalışanlar, en az yüzde 40 oranında bir zam beklerken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamaları işçileri hayal kırıklığına uğratmış durumda.

İşçilerin Yüksek Beklentileri

Türkiye’nin 2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Programı’nda 2024 sonu enflasyon hedefi yüzde 41,5 olarak belirlenmişken, bu durum işçilerin zam beklentilerini de etkilemiş durumda. İşçiler, asgari ücrete yapılacak zammın en az yüzde 40 ve üzerinde olacağına inanıyor.

Erdursun’un Tahminleri

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete 2025 yılında yapılacak zam oranının en iyi ihtimalle yüzde 25-30 arasında olabileceğini belirtiyor. Erdursun, bu zam oranıyla asgari ücretin 22 bin lira seviyelerine çıkabileceğini ifade etti. Ayrıca, çalışanların yaklaşık yüzde 70’inin talep ettiği yüksek zam oranlarının gerçekçi olmadığını vurgulayarak, “Bu tür büyük zamlar mümkün değil” dedi.

Olası Zam Oranları

Erdursun, hükümetin enflasyon ve ekonomik hedefleri göz önünde bulundurulduğunda, daha yüksek zam oranlarının olasılık dışı olduğunu öne sürdü. Beklenen zam oranları şu şekilde öngörülüyor:

  • Yüzde 20 zam: 20.400 TL
  • Yüzde 25 zam: 21.250 TL
  • Yüzde 30 zam: 22.100 TL

Bu tahminler, milyonlarca işçinin yüksek zam beklentilerinin oldukça altında kaldığı için endişe yaratmaya devam ediyor.

Kaynak: Sözcü

2025 Yılı Asgari Ücret Beklentileri ve Uzman Tahminleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!