1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hizbullah’tan İsrail’e Sert Yanıt: Çatışmalar ve Bombardımanlar

Hizbullah’tan İsrail’e Sert Yanıt: Çatışmalar ve Bombardımanlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah’tan İsrail’e Yanıt

Hizbullah, İsrail askerlerinin Lübnan’ın güneyine sızma girişimini etkili bir şekilde engellediğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Ramiye beldesindeki Tel el-Mudevver bölgesinde İsrail askerleriyle çatışmalara girildiği belirtilmiştir. Bu çatışmalar sonucunda, ülkeye sızma teşebbüsünde bulunan İsrail askerlerinin durdurulduğu ve bu süreçte bazı askerlerin öldüğü ve yaralandığı ifade edilmiştir.

Hizbullah, ayrıca gece boyunca İsrail’in kuzeyindeki askeri mevzilere yönelik operasyonlar gerçekleştirdiğini açıkladı. Yapılan roketli saldırılarda, İsrail’in kuzeyinde bulunan Zarit ve Hillet Verde bölgelerinde konuşlu askeri grupların hedef alındığı bildirildi. Milya ve Şomera yerleşim bölgelerinin de roketlerle vurulduğu kaydedildi.

Bu arada, İsrail savaş uçaklarının Lübnan’ın güneyindeki beldelere yönelik bombardımanlarını sürdürdüğü bildirilmektedir. Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın aktardığına göre, ülkenin güneyinde bulunan Kefr Tebnit, Ayta Şaab, Rumin, Kefr Kila, El-Hiyam ve Sehl Mercauyun beldeleri, gece boyunca İsrail saldırıları altında kalmıştır. Özellikle Kefr Tebnit beldesinde, İsrail savaş uçakları tarafından hedef alınan tarihi bir caminin tamamen yıkıldığı bildirilmektedir.

İsrail savaş uçakları, gece yarısından sonra Nebatiye iline bağlı Ayta Şaab beldesinde üç katlı bir binayı hedef almıştır. Bu bina, daha önceki bir saldırıda da hasar görmüştü. Yine Nebatiye’ye bağlı Rumin beldesinde, sabah saatlerinde gerçekleşen bir hava saldırısı sonucu bir bina tamamen yıkılmıştır.

Sayda kentinin kuzeydoğusunda bulunan Şurahbil bölgesindeki bir apartman dairesi de İsrail savaş uçaklarının hedefi olmuştur. İlk yardım ekipleri, vurulan dairenin boş olduğunu bildirmiştir. Ayrıca, Sur bölgesinde bulunan Mansuri beldesi çevresi de İsrail hava saldırılarının hedefi olmuştur.

Kaynak: Sözcü

Hizbullah’tan İsrail’e Sert Yanıt: Çatışmalar ve Bombardımanlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!