1. Haberler
  2. Gündem
  3. Beyşehir’de Havalı Hedef Tabancası Üretimi Artıyor

Beyşehir’de Havalı Hedef Tabancası Üretimi Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde Havalı Hedef Tabancası Üretimi

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 2019 yılından bu yana havalı hedef tabancası üretimi gerçekleştiren bir firma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç’in viral hale gelen pozunun ardından artan talepler doğrultusunda üretim kapasitesini önemli ölçüde artırdı.

Olimpiyatlardan sonra üretimlerini yüzde 20 oranında artırdıklarını belirten firmanın Müdürü Okan Şanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektöre havalı hedef tüfeği ve tabancası üretimiyle girmiş olduklarını, ayrıca av tüfeği, yarı otomatik ve pompalı av tüfeği imalatı da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Havalı hedef tabancasının özellikle yurt dışından büyük bir talep gördüğünü vurgulayan Şanal, Yusuf Dikeç’in pozunun ardından bu talebin daha da arttığını söyledi. Şanal, “Artık daha fazla insan bu tabancayı sormaya başladı. Bu ürün, genellikle sporcular ve atıcılık kulüpleri tarafından kullanılmakta. İlerleyen dönemlerde ürünümüzü geliştirip olimpiyat atıcılığı seviyesine çıkaracağız. İnşallah olimpiyatlarda ürünümüz kullanılacak. Olimpiyatlardan sonra Dikeç’in görsellerini paylaşanlar, ‘Yusuf Dikeç’in kullandığı tabanca bu muydu, ondan istiyorum.’ diyenler oldu.” şeklinde konuştu.

– “Yıl sonu 10 bin üretim rakamına ulaşacağız”

Atıcılığa hevesli olan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyenlerin havalı hedef tabancasına yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Şanal, “Olimpiyatlardaki tabancalarla arasında çok büyük farklar yok. Ürünümüz, basınç dengeleme hassasiyeti sayesinde stabil atış imkanı sunuyor. Hem ahşap hem de plastik kabza modelimiz mevcut. Plastik modelimiz uzayabiliyor ve yarı bir mini tüfeğe dönüşüm sağlıyor. Teknik özellikleri oldukça yüksek. Yıl sonu itibarıyla 10 bin üretim rakamına ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi. Şanal, ayrıca üretimlerinin yüzde 90’ından fazlasını yurt dışına gönderdiklerini de belirtti.

Kaynak: Sözcü

Beyşehir’de Havalı Hedef Tabancası Üretimi Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!