1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran’ın İsrail’e Düzenlediği Füze Saldırısının Ekonomik Etkileri

İran’ın İsrail’e Düzenlediği Füze Saldırısının Ekonomik Etkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın İsrail’e Düzenlediği Füze Saldırısının Etkileri

İran’ın 1 Ekim 2023 tarihinde İsrail’e gerçekleştirdiği füze saldırısının, İsrail ekonomisine yaklaşık 53 milyon dolar (yaklaşık 200 milyon şekel) civarında bir zarar verdiği iddia ediliyor. İsrail merkezli Yedioth Ahronot gazetesinin duyurduğu habere göre, bu saldırı, İsrail’de 150 ila 200 milyon şekel arasında tahmin edilen hasara yol açtı.

Haberde, 7 Ekim’de Gazze’ye başlatılan saldırılardan bu yana, İran’ın 1 Ekim’de düzenlediği saldırının, İsrail’de meydana gelen en ağır tahribata neden olduğu vurgulandı. Özellikle Tel Aviv’in kuzeyindeki sahil bölgesinde bulunan bir tatil kompleksinin yakınlarına düşen füzelerin, yaklaşık 50 milyon şekel civarında bir hasara yol açtığı tahmin ediliyor.

İsrail medyası, saldırı sonrası Nevatim Hava Üssü’nün uydu görüntülerine de yer verdi. Bu görüntülerde, saldırı sonucunda pist yakınındaki uçak hangarının çatısında büyük bir delik oluştuğu ve çevredeki binaların çatılarına da ciddi hasarların meydana geldiği görüldü.

Özetle, bu saldırı, bölgedeki güvenlik durumunu daha da karmaşık hale getirirken, ekonomik kayıpların boyutları da dikkat çekici bir şekilde artmıştır.

İran’ın İsrail’e Düzenlediği Füze Saldırısının Ekonomik Etkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!