1. Haberler
  2. Gündem
  3. Denizli Sarayköy’de Şiddet ve Rehin Alma Olayı

Denizli Sarayköy’de Şiddet ve Rehin Alma Olayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şiddet ve Rehin Alma Olayı: Denizli Sarayköy’de Yaşananlar

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, Hüseyin Tüzün (36), eşi Ş.T.’den (32) sürekli maruz kaldığı şiddet nedeniyle boşanmak istemesi üzerine bir olay yaşandı. Tüzün, eşini darp ettikten sonra, 1 engelli ve 3 çocuğunu odaya kilitleyerek rehin aldı. Bu sırada, engelli çocuğu için alınan 4 bin TL’lik evde bakım parasını da gasp eden Hüseyin Tüzün, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ş.T., eşinden şikayetçi oldu ve Hüseyin Tüzün tutuklandı.

Olayın Başlangıcı

Olay, Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Hüseyin Tüzün, 13 yıllık eşi Ş.T.’den para istedi. Ancak, istediği parayı alamayınca, sinirlenerek eşini evde çocuklarının gözü önünde darp etti ve dışarı attı.

Çocukların Rehin Alınması

Hüseyin Tüzün, bunun ardından 12, 10 ve 6 yaşındaki 3 çocuğunu odaya kilitleyip rehin aldı. Olayın farkına varan çevredekiler, durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Acil sağlık ekibi, darbedilen Ş.T.’ye ilk müdahaleyi yaptı. Polis ekipleri, odaya kilitlenen çocukları kurtardı ve Hüseyin Tüzün’ü gözaltına aldı. Çocuklar, annelerine teslim edildi.

Ş.T.’nin İfadesi

Sarayköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesine başvurulan Ş.T., eşinin kendisine ve çocuklarına sürekli şiddet uyguladığını belirtti. Ş.T., olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

  • “Boşanmak istiyordum çünkü sürekli şiddete maruz kalıyordum.”
  • “Benden sürekli para istiyor, olmadığını söylediğimde ‘Seni satarım, çocuklarını da satarım’ diyordu.”
  • “Bir süre önce, 10 yaşındaki oğlumuz uyuduğu sırada boğazını sıkıp darbetti.”
  • “Olay günü tekrar para istediğimde, engelli kızımın bakım parası olduğunu ve onun tedavisi için harcayacağımı söyledim.”
  • “Bunun üzerine bana ‘Sen karımsın, benim malımsın, ister satarım ister döverim’ diyerek, çocuklarımın gözü önünde darp etti.”
  • “Elindeki bıçağı gösterip ölümle tehdit etti.”
  • “Kızıma ‘Sen okula gitmeyeceksin, engelli kardeşine bakacaksın, annen de ölüp gidecek’ dedi.”

Tutuklama ve Koruma Talebi

Ş.T., ifadesinde eşinin ruhsatsız tabancasını ondan habersiz alıp, kendisine ve çocuklarına zarar vermemesi için sakladığını da belirtti. “Beni darbedip, ölümle tehdit ettiği, çocuklarımı tehdit ettiği ve engelli çocuğumun bakım parasını gasp ettiği için kendisinden davacı ve şikayetçiyim. Kadın sığınma evine gitmek istiyorum ve koruma kararı alınmasını istiyorum” dedi.

Polisteki işlemlerinin ardından Hüseyin Tüzün, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Sözcü

Denizli Sarayköy’de Şiddet ve Rehin Alma Olayı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!