1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’den Kadın ve Çocuk Cinayetlerine Sert Tepki

Özgür Özel’den Kadın ve Çocuk Cinayetlerine Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’da düzenlenen il başkanları toplantısında, kadın ve çocuk cinayetleri konusundaki endişelerini dile getirdi. Özel, mevcut hükümetin cezalandırma mekanizmalarındaki eksiklikler ile cezasızlık kültürüne dikkat çekerek, “Şimdi çıkmış diyorlar ki ‘Cezasızlık kültürünün egemen olmasına izin veremeyiz.’ Ama bu cezasızlık kültürünü kim yarattı? Eğer bu durumdaysak, bu kültürün iki ana müsebbibi var. Birincisi, her türden suçun faillerine af talep eden Sayın Bahçeli. İkincisi ise Bahçeli’nin taleplerini onaylayarak talimat veren Erdoğan. Bugün cezasızlık kültürünün gerçek sorumluları Bahçeli ve Erdoğan’dır. Tüm suçluların aramızda dolaşmasının sebebi de bu iki isim tarafından oluşturulan cezasızlık kültürüdür.” dedi.

Özgür Özel'den Kadın ve Çocuk Cinayetlerine Sert Tepki

İstanbul Sözleşmesi’nden Çıkış ve Cezasızlık

Özel, Türkiye’nin istismarlar, acılar, kadın ve çocuk cinayetleriyle her geçen gün sarsıldığını vurguladı. “Tayyip Bey, seçimden önce verdiği hiçbir sözü tutmuyor. Yalnızca bir kişiye verdiği sözü tutuyor; HÜDA PAR’ın Genel Başkanı’na. Ona söz verdiği için İstanbul Sözleşmesi’nden çıktılar. Devletin desteğini milletin arkasından çektiler. Bu sebeple cezasızlık kültürü bu kadar yaygınlaştı.” şeklinde konuştu.

Cezasızlık Kültürünün Sorumluları Kim?

  • “Şimdi çıkmış diyorlar ki ‘Cezasızlık kültürünün egemen olmasına izin veremeyiz.’ Bu cezasızlık kültürünü kim çıkardı? Eğer bu varsa, bu kültürün iki müsebbibi var. Bunlardan birisi, her türden suçun faillerine af talep eden Sayın Bahçeli. İkincisi ise Bahçeli’nin talebini uygun görüp talimatı veren Erdoğan.”
  • “Bugün cezasızlık kültürünün faili Bahçeli ile Erdoğan’dır. Tüm faillerin aramızda dolaşmasının sebebi Bahçeli ile Erdoğan’ın yarattıkları cezasızlık kültürüdür.”
  • “Şimdi ‘Yeni cezalar getirelim’ deniyor. Gerekli olan her cezanın artırılmasının arkasındayız. ‘İyi hali kaldıralım’ diyenlerin dilinde tüy bitti. O günlerde dinlemeyenler, bugünlerde toplumsal tepkiyi görüyorlar, sanki bu kanunları İnönü, Ecevit yapmış gibi.”
  • “Cezasızlık olmaz. Ağır ceza getirelim deniliyor. Vardı zaten, sen indirdin.”

Kaynak: Sözcü

Özgür Özel’den Kadın ve Çocuk Cinayetlerine Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!