1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kütahya’da Kadınlar Cinayetlere Karşı Protesto Yürüyüşü Düzenledi

Kütahya’da Kadınlar Cinayetlere Karşı Protesto Yürüyüşü Düzenledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütahya’da Kadınlar Protesto Yürüyüşü Düzenledi

Kütahyalı kadınlar, sosyal medya aracılığıyla organize ettikleri bir protesto yürüyüşünde bir araya geldi. Son zamanlarda yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerine karşı duydukları öfkeyi dile getiren kadınlar, Kütahya Belediyesi önünde toplanarak yürüyüşe başladı. Yürüyüş, Zafer Meydanı’nda sona erdi. Ellerinde, “Geleceğimiz, istikbalimiz sönmesin” ve “Ne seninim ne toprağın” yazılı dövizler taşıyan grup, attıkları sloganlarla bu vahim duruma dikkat çekti.

TÜM KADINLAR İÇİN BURADAYIZ

Toplanan kadınlar adına bir konuşma yapan Hilal Nil Özen, 2024 yılında aralarında 2 yaşında bir bebeğin de bulunduğu 298 kadının yaşamdan koparıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

  • “Bedriye Işık, Pınar Damar, Pınar Öztürk, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Zehra Gül, Emine Karabulut, Özgecan Aslan, Şeyda Yılmaz, Narin…” Bu isimler, sadece sayılardan ibaret değil. Onlar, bizlerin sesine ses, nefesine nefes olamadığımız tüm kadınlar için buradayız.
  • “4 Ekim Cuma günü, Semih Çelik adındaki katil, en işlek saatlerde iki kadının canını aldı. Biri kendi evinde, diğeri ise İstanbul’un en yoğun noktalarında güpegündüz.” Bu, bir vahşet. 19 yaşındaki iki güzel kadının hayatları hunharca sona erdirildi. Bu durumu ifade ederken boğazım düğümleniyor; ancak bir annenin, yolda kendi kızının saçlarını sevemediği anı düşündükçe, “İkbal, ne yaptılar sana?” demesi kulaklarımda yankılanıyor.
  • “Şimdi sizlere soruyorum; uyuyabiliyor musunuz?” O kadının sesi hala kulaklarınızda çınlıyor mu? Benim ve bizlerin asla gitmiyor. Ne yazık ki, içlerinde 2 yaşında bir bebek bulunan 298 kadın, 2024 yılında hayattan koparıldı. Bu kadınlar yalnızca birer sayı ya da istatistik değil; onlar can. Bazıları anne, bazıları evlat, bazıları ise sadece yaşamak isteyen kadınlar.”

Yürüyüş, atılan sloganların ardından olaysız bir şekilde sona erdi. Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, protesto yürüyüşü sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı.

(DHA)

Kaynak: Sözcü

Kütahya’da Kadınlar Cinayetlere Karşı Protesto Yürüyüşü Düzenledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!