1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları: 8 Ölü, 42 Bin 227 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları: 8 Ölü, 42 Bin 227 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

İsrail’in, Gazze’nin Deyr el-Belah bölgesindeki El-Bureyc Mülteci Kampı’na düzenlediği topçu saldırısında 8 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Aksa Şehitleri Hastanesi’ne getirilen ölü ve yaralıların durumu oldukça ciddiyetini koruyor. Saldırıda yaşamını yitiren 5 kişinin yanı sıra, 3’ü ağır olmak üzere çok sayıda yaralı hastaneye kaldırıldı.

Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki El-Avde Hastanesi de yaptığı yazılı açıklamada, Bureyc Mülteci Kampı’na yönelik gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesinin hastaneye ulaştığını, ayrıca 3 yaralının daha tedavi altına alındığını belirtti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda, çocuklar da dahil olmak üzere yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplam 42 bin 227 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca, 98 bin 464 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce kişinin bulunduğu ifade edilirken, sivil halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak, sivil altyapıya büyük zarar verildiği bildirilmektedir.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden itibaren toplam 731 askerinin öldüğünü, bunlardan 349’unun karadan işgal sürecinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaynak: Sözcü

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları: 8 Ölü, 42 Bin 227 Filistinli Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!