1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kuyumculuk Sektöründe Kayıt Dışılığına Dikkat

Kuyumculuk Sektöründe Kayıt Dışılığına Dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuyumculuk Sektöründe Kayıt Dışılığına Dikkat!

Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, kuyumculuk sektöründe giderek artan kayıt dışı faaliyetler üzerine önemli uyarılarda bulundu. Sönmez, sektördeki kayıt dışılığın en büyük sebebinin yetersiz ve güncel olmayan yasalar olduğunu vurgulayarak, “Kanunlarımız Avrupa Birliği standartlarına uygun değil ve güncellenmesi gerekiyor,” dedi.

Sönmez, sektördeki mevcut sorunların çözülmeden yalnızca denetimlerle bu sorunların üstesinden gelinemeyeceğini ifade etti. Bu durumun, sektörden kaçışlara ve işletmelerin kapanmasına neden olabileceğine de dikkat çekti. Vergi Denetim Kurulu’nun son dönemde 36 farklı şehirde gerçekleştirdiği kapsamlı denetimlerin sürdüğünü hatırlatan Sönmez, “Yakında birçok kuyumcunun cezalandırılacağına kesin gözüyle bakıyoruz,” uyarısında bulundu.

Sönmez, altın muhasebesinin doğru bir şekilde yapılmasının ve vergi usullerinin net bir şekilde belirlenmesinin önemine değinerek, “Altın fiyatlarındaki artış ve sosyal medyanın etkisi, bu konunun gereğinden fazla büyütülmesine yol açıyor,” dedi. Her meslek grubunda envanterde eksik veya fazla çıkmasının mümkün olduğunu belirten Sönmez, bu durumun doğal bir süreç olduğunu ifade etti.

Sektörde çalışan bazı kişiler ise kayıt dışılığın yaygın olduğunu, vitrinlerde görünen birçok ürünün aslında stoklarda yer almadığını ve bu durumun vergi kaçırmak amacıyla gerçekleştirildiğini öne sürdü. Vergi denetimlerinin ardından birçok ürünün kayıt altına alındığını ifade eden sektör çalışanları, bu denetimlerin sektördeki düzeni sağlamak adına doğru bir adım olduğunu belirtti.

Sektörün geleceği açısından önemli uyarılarda bulunan Sönmez, aynı zamanda tüm sektör mensuplarını yasalara uymaya ve kayıtlı bir şekilde çalışmaya davet etti. Bu sayede hem sektörün daha sağlıklı bir yapıya kavuşacağını hem de güvenli bir ticaret ortamının oluşturulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Sözcü

Kuyumculuk Sektöründe Kayıt Dışılığına Dikkat
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!