1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nedime Gencay Hayati Tehlikeyi Atlattı, Ambulans Şoförü Yaşananları Anlattı

Nedime Gencay Hayati Tehlikeyi Atlattı, Ambulans Şoförü Yaşananları Anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ambulansla Hastaneye Götürülen Nedime Gencay Hayati Tehlikeyi Atlattı

Yalova’nın Armutlu ilçesine bağlı Kapaklı köyünde yaşayan 80 yaşındaki Nedime Gencay, geçirdiği sağlık sorunu sonrasında yoğun bakımda iki gün geçirdikten sonra hayati tehlikeyi atlattı. Olayın ardından, ambulans şoförü Muhammed Ali Karasulu’nun yönetimindeki ambulansla hastaneye kaldırılan Gencay, şu anda kardiyoloji servisinde tedavi görüyor.

Gencay, AA muhabirine verdiği demeçte, olay günü Gemlik’te doktor kontrolüne gittiğini belirtti. “Gemlik’te özel bir hastaneye gittim, ardından Gemlik Devlet Hastanesi aciline yönlendirildim ve buradan Bursa Şehir Hastanesi’ne nakil edildim.” dedi.

Ambulans Yolculuğunda Yaşananlar

Ambulansla hastaneye giderken bazı sesler duyduğunu ifade eden Gencay, yaşananları şöyle anlattı: “Hızlı takırtılar, sesler olunca ambulanstaki sağlık çalışanı anladı ve ‘galiba bir şeyler oluyor’ dedi. Bu sırada ambulansın şoförüne seslendiler, ‘Hasta var, durumu acil, kalp krizi geçiriyor, bu durumu nasıl geçirebiliriz?’ diye müdahale ettiler. Ama ben yattığım yerde kimseyi göremedim. Bu tür olayların yaşanmaması gerekirdi. Ben de üzüldüm çünkü onların başına bir şey gelmesinden korktum. Onlara bir şey olsaydı vicdan azabı çekerdim.”

Paramedik Muhammed Ali Karasulu’nun Açıklamaları

Olay sırasında darbedilen ambulans şoförü Muhammed Ali Karasulu, tüm sağlık çalışanlarının önceliğinin hastalara yardım etmek olduğunu vurguladı. Olayın kendisini derinden etkilediğini söyleyen Karasulu, “Bizim işimiz hayat kurtarmak. Ambulansa bindiğimizde ve nöbete geldiğimizde asıl amacımız budur. Böyle bir saldırıyı hiç beklemiyorduk. Çok üzgünüm, ancak taşıdığımız hastanın sağlığına kavuştuğu için de bir o kadar mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Olay Sonrası Gelişmeler

10 Ekim’de yaşanan bu olayın ardından adliyeye sevk edilen S.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu M.Y. tutuklanmıştı. Bu olay, sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlukları ve tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

Nedime Gencay Hayati Tehlikeyi Atlattı, Ambulans Şoförü Yaşananları Anlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!