1. Haberler
  2. Spor
  3. Vincenzo Montella’nın İzlanda Maçı Öncesi Açıklamaları

Vincenzo Montella’nın İzlanda Maçı Öncesi Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçında yarın İzlanda’ya konuk olacak A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella, karşılaşmanın oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Montella, yarın oynanacak maçın büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu, grup aşaması için son derece kritik bir karşılaşma. İzlanda’nın burada, kendi evinde, bizlere karşı tarihi başarılar elde ettiğini biliyoruz. Ancak sonuçlara bakmaksızın, tarih bizden yana olmasa da neler yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Saha koşulları ve atmosferin getirebileceği zorlukları göz önünde bulundurmalıyız; fakat futbolda her maçta istediğiniz şartlarda oynamak mümkün olmayabilir. Bu nedenle, şartlara en hızlı şekilde adapte olmalıyız. Kendi özelliklerimizle bu zorlukların üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Rakibimiz bu koşullara daha alışkın olabilir; ancak bu bizim için bir mazeret olmamalı. Tek endişemiz, rüzgarın oyunumuzu etkileyebilmesi. Bu, benim için en fazla rahatsızlık veren durum.”

“Düşündüğümden Daha Az Değişiklik Olabilir”

Montella, “Yarın için kadroda bir rotasyon yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise, “Bu konuyu ben de düşünüyorum. Kadroda düşündüğümden daha az değişiklik yapmayı planlayabilirim. Yarın son bir antrenmanımız daha olacak ve orada son kararımızı vereceğiz.” şeklinde yanıt verdi.

İtalyan teknik adam, İzlanda’nın güçlü ve zayıf yönleri hakkında da görüşlerini dile getirerek, “Karşımızda organize bir takım bekliyorum. İki farklı baskı uygulayabiliyorlar. Galler maçında, ilk yarıda biraz daha yumuşak bir oyun sergilediler; ikinci yarıda ise temaslı bir baskı kurarak daha agresif bir görüntü ortaya koydular. Fiziksel olarak güçlü bir takım olduklarını biliyoruz. Özellikle kendi evlerinde korner ve taç atışlarında etkili olabiliyorlar.” değerlendirmesini yaptı.

Vincenzo Montella, milli takım aday kadrosuna ilk kez çağrılan Atakan Karazor hakkında da şu sözleri sarf etti: “Atakan, özellikleri belirgin olan bir futbolcu. Zeki bir oyuncu olduğunu biliyoruz ve çok hızlı bir şekilde adapte olacağını düşünüyorum. Bizim futbol felsefemize uyum sağlayabileceğini gördük. Kompakt ve hızlı paslaşmalarda kendi özelliklerini ortaya koyabiliyor. Ancak sade uzun paslarda bir miktar zorluk yaşayabilir.”

Kaynak: Sözcü

Vincenzo Montella’nın İzlanda Maçı Öncesi Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!