1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gazze’de İsrail Saldırıları: 5 Çocuk Hayatını Kaybetti

Gazze’de İsrail Saldırıları: 5 Çocuk Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de İsrail Saldırıları Devam Ediyor

Gazze’nin orta kesiminde bulunan Mamadani Hastanesi’nden alınan son bilgilere göre, İsrail savaş uçakları, Eş-Şati Mülteci Kampı’nda bir grup Filistinliyi hedef aldı. Bu saldırı sonucunda, 5 çocuk hayatını kaybetti ve çoğu çocuk ve kadın olmak üzere toplam 12 kişi ağır yaralandı. Yaralılar, acil durumlar için tahsis edilen Mamadani Hastanesi’ne kaldırıldı.

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği bombardımanlarda, yaklaşık 17 bin çocuk ve 11 bin 378 kadın da dahil olmak üzere toplam 42 bin 227 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, 98 bin 464 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce kişinin mahsur kaldığı bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alınması, sivil altyapının büyük oranda tahrip olmasına yol açıyor.

Bu durum, Gazze’deki insani krizi derinleştirirken, uluslararası toplumun tepkisini de artırıyor. Sivil kayıpların önlenmesi ve sağlık hizmetlerine erişimin sağlanması için acil önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: Sözcü

Gazze’de İsrail Saldırıları: 5 Çocuk Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!