1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail’e Destek İddiaları ve Burger King Açılışı Üzerine Tartışmalar

İsrail’e Destek İddiaları ve Burger King Açılışı Üzerine Tartışmalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’e Destek İddiasıyla Tartışmalar Sürüyor

Filistin’e yönelik saldırıları devam eden İsrail’e destek verdiği iddiasıyla boykot edilen ve birçok ilde şubeleri saldırılara maruz kalan hamburger zinciri Burger King, geçtiğimiz ay Rize’de AKP’li belediye başkanları ve yöneticilerin katılımıyla yeni bir şube açtı. AKP’nin de boykot çağrısı yaptığı markalardan biri olan bu hamburger zincirinin açılışına partililerin katılması, kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı.

Açılışta Tartışmalı Savunma

Açılışa katılan isimlerden biri olan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, gelen eleştiriler üzerine kendini savunmak zorunda kaldı. Mete, “Açılışa katıldım ancak yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım” diyerek durumu izah etti. İşletmenin sahibinin okul arkadaşı olduğunu belirten Mete, “Belediyemize kadar gelip davet etti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Kurdele kesimine denk geldim.” şeklinde konuştu.

Öğretim Görevlisine Saldırı İddiası

Açılışın hemen öncesinde şubenin önüne gelen öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam, “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca bir grup tarafından saldırıya uğradı. Sağlam, darp raporu alarak şikayetçi oldu ve olayla ilgili hukuki sürecin başlatılacağını duyurdu.

Disiplin Süreci Başlatıldı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin boykot kapsamına aldığı Burger King şubesinin açılışına katılan belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri hakkında disipline sevk kararı alındığını duyurdu. Çelik, sosyal medya platformu X’teki paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır. Süreç, Teşkilat Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir.”

Kaynak: Sözcü

İsrail’e Destek İddiaları ve Burger King Açılışı Üzerine Tartışmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!