1. Haberler
  2. Gündem
  3. Siirt’te Heyelan Faciası: Piknikte Korku Dolu Anlar

Siirt’te Heyelan Faciası: Piknikte Korku Dolu Anlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te yaşayan Ömer Akyüzlü, arkadaşlarıyla birlikte dün keyifli bir piknik yapmak üzere Botan Çayı’nın Zorkaya köyü mevkisine gitti. Ancak, akşam saatlerinde beklenmedik bir heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan büyük kaya parçalarının Botan Çayı’na düşmesi, dev dalgaların kıyıya vurmasına neden oldu.

Siirt'te Heyelan Faciası: Piknikte Korku Dolu Anlar

Akyüzlü’nün kamyoneti ve piknik için getirdikleri bazı malzemeler, çayın akıntısına kapılarak gözden kayboldu. Olayın ardından, ihbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve İHH İnsani Yardım Vakfı’na bağlı arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kaybolan kamyoneti bulmak için başlattığı arama çalışmaları, bugün de sürmektedir.

Siirt'te Heyelan Faciası: Piknikte Korku Dolu Anlar

CANLARINI ZOR KURTARDILAR

Olayı takip eden Ömer Akyüzlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saat 22.00 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte çay kenarında piknik yaptıklarını belirtti. Akyüzlü, “Mangal yaktığımız esnada büyük bir gürültü duyduk. O esnada dağdan kayaların kopmakta olduğunu gördük. O yıkılma anı ile kaçmamız bir oldu. Heyelanın etkisiyle oluşan dalgalar hızla kıyıya vurdu. Dalgalardan kaçarak kurtulmayı başardık. Her şey birkaç saniyede oldu. Kamyonetimiz sürüklendi, tüm malzemelerimiz gitti. Daha önce de bu bölgede iki obruk oluşmuştu.” dedi.

Arkadaşı Bayram Yıldırım ise olay anında sudan yaklaşık 20 metre uzakta bulunduklarını anlatarak, “Dağdan kayaların kopmasıyla su aniden yükseldi ve panik içinde alandan kaçtık.” ifadelerini kullandı. Bu olay, bölgedeki doğal tehlikelerin ne denli ciddi olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

Siirt'te Heyelan Faciası: Piknikte Korku Dolu Anlar

Siirt’te Heyelan Faciası: Piknikte Korku Dolu Anlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!