1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Engellendi

Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Engellendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Riverside County Şerifi Chad Bianco, basına yaptığı açıklamada, “Muhtemelen Trump’a yönelik üçüncü bir suikast girişimini durdurduk.” ifadelerini kullandı. Bianco, Coachella Valley’de dün Trump’ın seçim mitinginin yapılacağı alana yarım kilometre mesafedeki polis denetleme noktasında durdurulan bir araçta yapılan aramada, miting için sahte giriş kartı, yasa dışı edinilmiş dolu bir av tüfeği, tabanca ve yüksek kapasiteli bir şarjör ele geçirildiğini belirtti.

Şerif Bianco, 49 yaşındaki şüpheli Vem Miller’ın, hükümet karşıtı bir sağcı örgütün üyesi olduğuna ve Trump’ı öldürmeyi planladığına inanıldığını kaydetti. Bu durum, Trump’a yönelik tehditlerin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

5 BİN DOLAR KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI

Yerel basında yer alan haberlere göre, gözaltına alınan Miller, daha sonra 5 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Yasa dışı silah edinme suçlamasıyla yargılanacak olan Miller hakkında daha fazla bilgi de paylaşıldı. Yerel kaynaklar, Miller’in California Üniversitesi’nden master derecesine sahip olduğunu ve 2022 yılında Nevada Senatosu’na adaylık başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

Bu olay, Trump’a yönelik tehditlerin yalnızca bir örneği değil. Pennsylvania’da 13 Temmuz’da gerçekleşen bir miting sırasında, Matthew Crooks adlı zanlı, Trump’a AR-15 tipi uzun namlulu silahla suikast girişiminde bulunmuş ve bu esnada kurşun, Trump’ın kulağını sıyırmıştı. Ayrıca, Ryan Wesley Routh adlı başka bir zanlı da 15 Eylül’de Florida’da golf oynarken Cumhuriyetçi adaya suikast girişiminde bulunma teşebbüsünden yakalanmıştı.

Kaynak: Sözcü

Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Engellendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!