1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD, İsrail’e THAAD Bataryası Gönderiyor

ABD, İsrail’e THAAD Bataryası Gönderiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’den İsrail’e THAAD Bataryası Desteği

Pentagon’un basın sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Başkan Joe Biden’ın talimatı üzerine, Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran’ın 13 Nisan ve 1 Ekim tarihlerinde İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği benzeri görülmemiş saldırıların ardından, İsrail’in hava savunmasını güçlendirmek amacıyla bir THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) bataryası ve ilgili ABD askeri personelinin konuşlandırılmasını yetkilendirdi.” ifadelerine yer verildi. THAAD Bataryası’nın, İsrail’in entegre hava savunma sistemine önemli bir katkı sağlayacağı belirtilirken, “Bu, ABD ordusunun son aylarda İsrail’in savunmasını desteklemek ve Amerikalıları İran ile İran yanlısı milislerin saldırılarından korumak için gerçekleştirdiği daha geniş kapsamlı düzenlemelerin bir parçasıdır.” denildi.

Açıklamada, ABD’nin İsrail’e ilk kez THAAD Bataryası konuşlandırmadığına dikkat çekilerek, 2019 yılında eğitim ve entegre hava savunma tatbikatı amacıyla bir THAAD bataryasının daha önce İsrail’e gönderildiği hatırlatıldı.

ASKERİ DESTEĞİN GEREKÇESİ: İRAN

ABD’nin Tel Aviv’e yapacağı bu askeri desteğin gerekçesi olarak, İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırıları gösteriliyor. Söz konusu batarya sisteminin ne zaman gönderileceğine dair kesin bir bilgi verilmezken, ABD basını, batarya sistemini yönetmek amacıyla yaklaşık 100 ABD’li askeri personelin İsrail’e konuşlandırılacağını bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim’de “İran’ın ulusal güvenliğini hedef alan İsrail’e” füze saldırısı düzenlendiğini açıklamış, bu saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfürüsan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtilmişti. İran devlet televizyonu, İsrail’e yaklaşık 200 füzenin atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu.

Kaynak: Sözcü

ABD, İsrail’e THAAD Bataryası Gönderiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!