1. Haberler
  2. Gündem
  3. Devrek’te Çifte Cinayet: Dayı ve Yeğen Ormanda Öldürüldü

Devrek’te Çifte Cinayet: Dayı ve Yeğen Ormanda Öldürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devrek ilçesi Alparslan köyü ile Bılık köyü arasında yer alan ormanda, üç gün önce meydana gelen olayda, Hayrettin Çorukcu ve yeğeni Yüksel Kürekci, içki içmekte oldukları sırada silahlı saldırıya uğradılar. Olayın bildirilmesi üzerine, jandarma ve sağlık ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yapılan ilk kontrollerde, Hayrettin Çorukcu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Ağır yaralanan Yüksel Kürekci ise sağlık ekiplerinin acil müdahalesinin ardından Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Kürekci de kurtarılamadı. Her iki cenaze otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Olayın Detayları

Yapılan otopsi sonucunda, dayı ve yeğenin av tüfeği ile vurulduğu belirlendi. Bu çifte cinayetle ilgili olarak, jandarma ve polislerden oluşan özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekibin yürüttüğü araştırmalar sonucunda bin saatlik kamera görüntüsü incelendi. Köyde gerçekleştirilen aramalarda 7 ev, 2 işyeri ve 2 araçta yapılan incelemelerde 10 adet av tüfeği ele geçirildi ve 8 şüpheli gözaltına alındı.

Silah Satışı Üzerine Tartışma

Gözaltına alınanlardan biri olan Özgür Yolcu, jandarmadaki sorgusunda cinayeti itiraf etti. Yolcu’nun ifadesinde, “Daha önce tabanca alışverişi yapmıştık. Tabancayı geri almak istedim, ancak para konusunda anlaşamadık. Olay günü aramızda bir tartışma çıktı ve bana küfür etti. Önce Yüksel’e ateş ettim, Hayrettin silaha davranınca korkup ona da ateş ettim. Yüksel’in silahını ve mermileri alarak kaçtım. Belen Mahallesi’nde gömdüm. Evime döndüğümde kıyafetlerimi ve boş kartuşları sobada yaktım.” şeklinde ifade verdi.

Yolcu’nun itirafının ardından, Yüksel Kürekci’nin eşi, kızı ve oğlu da dahil olmak üzere 7 kişi serbest bırakıldı. Tutuklama Süreci

Yolcu, tartışmaya neden olan tabancayı gömdüğü yeri ekiplerle birlikte gösterdi. Yapılan kazı çalışmasında tabanca ele geçirilirken, şüpheli olayda kullandığı ve aramalarda ele geçirilen çift kırma av tüfeğini de teşhis etti. İşlemlerinin ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Yolcu tutuklandı.

Bu arada, adli tıp kurumunda otopsi işlemleri tamamlanan Hayrettin Çorukcu ve Yüksel Kürekci için Devrek ilçesi Bılık köyünde öğle vakti bir cenaze töreni düzenlendi. Cenaze sırasında jandarma ekipleri, yeni bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. Dayı-yeğen cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: Sözcü

Devrek'te Çifte Cinayet: Dayı ve Yeğen Ormanda Öldürüldü

Devrek’te Çifte Cinayet: Dayı ve Yeğen Ormanda Öldürüldü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!