1. Haberler
  2. Medya
  3. İnci Taneleri: Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çeken Yeni Sezon

İnci Taneleri: Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çeken Yeni Sezon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“İnci Taneleri” ile Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekiliyor

Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan “İnci Taneleri”, toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili çarpıcı mesajlar vermeye devam ediyor. Yeni sezonun ilk bölümünde “Kadına yönelik şiddet, büyük bir insanlık suçudur. Asla kabul edilemez!” mesajı öne çıkarken, dizinin senaristi ve başrol oyuncusu Yılmaz Erdoğan, “Bir ülkede ya da dünyada kadın mutlu değilse kimse değildir. Kadın özgür değilse kimse özgür değildir.” şeklinde önemli bir vurgu yaptı. Erdoğan, günümüzde nezaketin bittiğini belirterek, “Sokaktan nezaketi alırsan yerini şiddet doldurur.” ifadeleriyle toplumsal duruma dikkat çekti.

Güçlü Bir Başlangıç

Kanal D’nin dikkat çeken dizisi “İnci Taneleri”, her karakteri ile çok konuşulmaya devam ediyor. Özellikle “Dilber dansı” ile Türkiye’nin gündemine oturan dizi, yeni sezona da güçlü bir başlangıç yaptı. Dizi oyuncuları Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü ve Selma Ergeç, gündemdeki konular ve dizi ile ilgili Hürriyet Pazar‘dan Hakan Gence‘ye samimi açıklamalarda bulundu.

Nezaket ve Saygı Teması

“İnci Taneleri”nde dürüstlük, nezaket ve saygı gibi kavramlara büyük önem veren Azem Yücedağ karakterini canlandıran Yılmaz Erdoğan, “Bu çağ, nezaketin bittiği bir çağ oldu. Nezaket, Azem’in kimliğinde yer alıyor. ‘Merhaba’ diyerek selam verdiği adam ‘Kime baktın kardeşim?’ diye soruyor. Sokaktan nezaketi alırsan onun yerini şiddet doldurur.” dedi.

Erdoğan’ın Temel Önerisi

Erdoğan, kadınların daha şaşırtıcı, renkli, eğlenceli ve detaycı olduğunu ifade ederek, “Her yazarın yazmasını sağlayan temel bir önermesi vardır. Ben diyorum ki bir ülkede ya da dünyada kadın mutlu değilse kimse değildir. Kadın özgür değilse kimse özgür değildir. Çünkü bahsettiğimiz şey türlerden bir tür değil, hepimizi doğuran, en yetenekli canlı.” şeklinde yorumunu yaptı.

Aile Kavramının Zedelenmesi

“Bu çağın en çok zedelediği kavram aile.” diyen Erdoğan, “Toplumsal olarak insanlar arasındaki bağların pamuk ipliğine bağlı olduğunu görüyorum. Zaten ‘İnci Taneleri’nin de esas teması o. Sadece aile olarak düşünmeyelim, ilişkiler artık zor kurduğumuz ama çok kolay kopardığımız şeyler. Kankalık bile sevgililik gibi oldu, dönemsel yaşıyoruz.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Aile, Bir Sığınak

Ayakları üzerinde duran güçlü bir kadın olan pavyon dansçısı Dilber‘i canlandıran Hazar Ergüçlü, ailenin önemine vurgu yaparak, “Benim için aile bir sığınak demek ve kendim olabileceğim bir yer, öyle olmasına da gayret ediyorum.” dedi.

Neşeli Olmak Yanıltıcı Olabilir

Dilber’in özendirici etkisi olduğu yönündeki eleştirileri reddeden Ergüçlü, “Neşelisin diye mutlusun sanıyorlar. O kadın, o sahnede kendini oranın starı olarak görüyor, kendini beğeniyor. Ama oradan çıkıyor, bir evi yok, otelde yaşıyor, çocuğuna başka bir isimle sesleniyor, yalnız. Öyle karmaşık bir yapı. Ben burada özenilecek hiçbir taraf görmüyorum.” diye belirtti.

Başarılı Ancak Mutsuz Karakterler

Dizide Piraye‘yi oynayan Selma Ergeç, aile kavramı üzerine konuşurken, “İçinde doğduğun ailen var, bir de seçtiğin ailen var. Ben ikisi konusunda da şanslıyım.” dedi. Piraye’nin profesyonel hayatında başarılı ama özel hayatında mutsuz bir zengin iş kadını olduğunu belirten Ergeç, “Böyle karakterler daha önce okumuştum ama ilk kez bu kadar katmanlı ele alındığını gördüm.” şeklinde ifade etti.

Güçlü Kadro

Dizinin etkileyici oyuncu kadrosunda Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç gibi isimlerin yanı sıra Kubilay Aka, Rıza Kocaoğlu, Sera Kutlubey, Güven Kıraç, Yasemin Baştan, Bora Cengiz ve Gülenay Kalkan gibi yetenekli oyuncular da yer alıyor. Projenin yönetmen koltuğunda ise Şenol Sönmez oturuyor.

Her Perşembe Yeni Bölümler

Yılmaz Erdoğan’dan “İnci Taneleri”, yeni bölümleri ile perşembe akşamları saat 20.00’de Kanal D’de izleyicileriyle buluşuyor!

İnci Taneleri: Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çeken Yeni Sezon
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!