1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in Gazze’deki Hastane Saldırısı: Sivil Kayıplar ve Yangınlar

İsrail’in Gazze’deki Hastane Saldırısı: Sivil Kayıplar ve Yangınlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’deki Hastane Saldırısı

İsrail'in Gazze'deki Hastane Saldırısı

İsrail, Gazze Şeridi’nde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi’nin bahçesine yönelik bir hava saldırısı düzenledi. Bu saldırı sonucunda alevlerin arasında kalan birçok sivilin acı dolu anları kameralara yansıdı. Filistin Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre, saldırıda kadınlar ve çocuklar dahil olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan haberlere göre, İsrail ordusu Gazze’nin orta kesiminde bulunan Deyr el-Belah kentindeki hastane yerleşkesindeki çadırları bombaladı.

İnsanlar Canlı Canlı Yandı

Hastaneye yapılan bu saldırı sonucunda, sivil halkın hastane bahçesine kurduğu pek çok çadır alev aldı. Alevlere uykuda yakalanan sivillerden bazıları, ne yazık ki alevlerden kurtulamadı. İsrail saldırısı sonrasında, alevlerin çadırlar arasında hızla yayıldığı bildirildi.

WAFA’ya konuşan Aksa Şehitleri Hastanesi yetkilileri, “İsrail’in çadırlara yönelik saldırısı sonucu” birçok sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını ifade etti. Yetkililer, hastanenin yaralılarla dolup taştığını vurguladı. Sosyal medyada, hastane yerleşkesindeki yangının korkunç görüntüleri paylaşıldı; bazı kişilerin alevler içinde kaldığı ve çığlıklarının duyulduğu anlar kaydedildi.

Sağlık Sistemi Hedef Alınıyor

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk ve 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplamda 42 bin 227 Filistinli yaşamını yitirdi, 98 bin 464 kişi ise yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı büyük zarar görmekte.

Birleşmiş Milletler’in yürüttüğü soruşturma sonucunda, İsrail’in Gazze’deki sağlık sistemini kasten hedef aldığı ve bu durumu bir ‘savaş suçu’ olarak tanımladığı ortaya kondu. İsrailli yetkililer, bu soruşturmayı yürüten BM komitesini antisemitizmle suçlayarak, eleştiride bulundular.

İsrail'in Gazze'deki Hastane Saldırısı: Sivil Kayıplar ve Yangınlar

Kaynak: Sözcü

İsrail’in Gazze’deki Hastane Saldırısı: Sivil Kayıplar ve Yangınlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!